hela denna avdelning är en annons från Seat

Högsta betyg i test: Så säker är nya Seat Ibiza

Nu är det bevisat – Seat Ibiza är ett säkert bilval.
Modellen fick högsta betyg när den nyligen genomgick Euro Ncaps tuffa krocktester.
Här är detaljerna som gör den till ett av höstens tryggaste bilköp.

Läs mer om SEAT Ibizas säkra funktioner – från Adaptiv farthållare till Trötthetsvarning.

 

Ibiza är en av Seats verkliga succémodeller. Sedan den första generationen hade premiär 1984 har 5,4 miljoner exemplar sålts. Nu har nyligen den femte generationen lanserats – och den har alla förutsättningar att bli lika populär.

 

Nya Seat Ibiza är den första modellen som byggs på Volkswagengruppens nya plattform MQB A0. Förutom att möjliggöra större innerutrymmen, bättre komfort och ännu vassare köregenskaper betyder den nya tekniken också mer säkerhet, något som nu bevisats när Ibiza fick det högsta betyget Fem stjärnor i Euro NCAP:s tester.

 

Förutom det högsta totalbetyget fick Seat Ibiza också fina poäng i de olika säkerhetskategorier som granskas i testerna. Euro NCAP framhåller bland annat att Seat Ibiza har ett bra skydd för vuxna som reser fram i bilen, både vid kollisioner framifrån och från sidan. Vid påkörning bakifrån visar testerna också att nacken är väl skyddad när man åker i en Seat Ibiza. Även barnen i baksätet har ett bra skydd och Euro NCAP ger Ibiza bra poäng för fotgängarskyddet, bland annat kan Seat Ibiza tack vare den automatiska nödbromsen Front Assist undvika att köra på fotgängare i hastigheter upp till 30 km/h.

 

Förutom Front Assist har Seat Ibiza en rad moderna säkerhetssystem. Här finns till exempel en adaptiv farthållare som anpassar hastigheten till trafiken framför, en trötthetsvarning som talar om för föraren när det är dags att ta en paus och däcktrycksvarnare som berättar för dig om något skulle hända med dina däck.

 

Nya Seat Ibiza har också en avancerad elektronisk stabiliseringskontroll som förutser bilens rörelser. Sensorer känner av hur hjulen rör sig och reducerar farten om väggreppet blir sämre. Om en olycka ändå skulle inträffa skyddas förare och passagerare av ett smart air bag-system som utlöser just de skydd som behövs i den aktuella situationen. Här finns också sidoairbags och krockgardiner.

 

Först av alla: Läs om moderna tekniken i nya Seat Ibiza.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies