hela denna avdelning är en annons från Seat

Hemligheten: Därför är nya bilmodellen så rolig att köra

Många bilar är praktiska och lever upp till vardagens förväntningar.
Men andra tar ett extra steg till och bjuder också på passion och renodlad körglädje.
Helt nya Seat Ibiza är ett bra exempel på det.

Först av alla – läs om moderna tekniken i nya Seat Ibiza.

 

Seat har ända sedan starten 1950 drivits av att skapa praktiska bilar som också är roliga att köra. En naturlig del av varumärkets DNA är motorsport och Seat har sedan början av 1970-talet en speciell avdelning i Barcelona som utvecklar olika typer av tävlingsbilar, en avdelnings som nu går under namnet Seat Sport.

 

Seat har tävlat i många olika klasser genom åren och har bärgat ett stort antal segrar. Bland annat har Seat funnits med flera i olika rallyklasser och har vunnit klassiska rallyn som till exempel Akropolisrallyt.

Den spanska biltillverkaren har också spelat en viktig roll inom europeisk racing och även i VM-klassen WTCC där man både vunnit förar- och märkestitlar. Nu tävlar Seat också framgångsrikt i det svenska mästerskapet STCC.

 

Erfarenheterna från tävlingsverksamheten finns med när Seat utvecklar nya personbilsmodeller. Vi sidan av att bygga praktiska bilar med bra utrymmen och smarta lösningar är körglädjen alltid närvarande, det är extra tydligt när ny nya Seat Ibiza lanseras i Sverige.

– Det är en viktig del av varumärket. För att maximera körkänslan optimerar Seat chassisättningen för att bilarna både ska vara roliga att köra och sköna att åka i. Motorerna ska också svara snabbt och körglädjen återspeglas i den aggressiva designen, säger Arne Hörvallius, produktspecialist Seat Sverige.

 

Den sportigaste versionen av Seat Ibiza är FR, en bil som är byggt för att öka pulsen på alla som kör eller ser den. Till Seat Ibiza FR finns ett antal detaljer som signalerar sport och körglädje, bland annat 18-tums lättmetallfälgar, panoramasoltak, dubbla avgasrör och svart klädsel med kontrastsömmar. När nya Ibiza FR snart landar i Sverige kommer den att finnas med en helt ny fyrcylindrig motor på 1,5 liter och hela 150 hästkrafter.

 

Först av alla – läs om moderna tekniken i nya Seat Ibiza.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies