hela denna avdelning är en annons från Seat

Avslöjad: Här är suven som kan bli perfekt för Sverige

BARCELONA. Seats nya suv Arona har premiär på bilsalongen i Frankfurt i höst.
Men redan nu har modellen visats upp under ett evenemang i Barcelona.
Här avslöjades detaljer som visar att den lilla suven kommer att bli perfekt för Sverige.

Läs mer om nya SEAT Arona.

 

Den spanska biltillverkaren Seat är inne i en spännande period. Försäljningen fortsätter att öka och biltillverkaren har inlett sin hittills största produktoffensiv där man lanserar en ny bil i varje halvår. Först ut var mellanklassuven Ateca som följdes upp av en uppdaterad Leon och den helt nya generationen av Seat Ibiza, en modell som hittills sålts i över 5,4 miljoner exemplar sen den lanserades första gången 1984.

 

Nya Seat Ibiza är den första modell som byggs på den nya skalbara plattformen MQB A0, en teknisk grundstruktur som kommer att ligga till grund för många olika modeller från Volkswagenkoncernen framöver. Nästa bil att ta del av den nya tekniken är den mindre suven Arona som i höst gör entré i ett av världens snabbast växande bilsegment.

 

 

Seat Arona har en design som tydligt kopplar ihop den med sina syskonmodeller. Mycket av designen känns igen hos den större suven Ateca och även hos nya Ibiza med sina karaktäristiska linjer och sin speciella ljusdesign. Arona skiljer dock ut sig med ett antal detaljer som skapar en alldeles egen personlighet i Seatfamiljen.

 

Seat Arona är bara drygt 4,1 meter lång, vilket gör den till en perfekt bil att manövrera i städer eller andra trånga miljöer. Samtidigt är bilen högre än många andra bilar i den här storleksklassen, vilken gör den snygga kupén luftig, borgar för bättre sikt och gör det lättare att kliva i och ur bilen. Markfrigången är också väl tilltagen vilket ger bilen bra framkomlighet i besvärliga situationer året om.

 

Den kommande suven Arona har en lång hjulbas som gett Seat möjlighet att skapa en oväntat rymlig bil. I baksätet kan även långa personer resa bekvämt, här får också skrymmande barnstolar lätt plats och kan smidigt säkras med ISO-fix. Även lastutrymmet överraskar, bakom det delbara baksätet går det att lasta hela 400 liter.

 

 

Seat har tillsammans med övriga varumärken i Volkswagenkoncernen satsat mycket på tekniken inuti bilarna. Och Arona är ett av bevisen på hur långt man har kommit, en stor mängd modern utrustning kommer att finnas tillgänglig till suven. Några exempel är en stor lätthanterlig pekskärm där du enkelt håller koll på allt från parkeringskamera till navigation, en trådlös smartphone-laddare och ett högklassigt ljudsystem från BeatsAudio med 300W-förstärkare samt sex högtalare och en kraftfull subwoofer. Här finns också moderna säkerhetssystem som till exempel adaptiv farthållare, multikollisionssystem och parkeringsassistent.

 

En stark trend i bilvärlden är att allt fler kunder vill göra sina bilar personliga. Här har Seat lyssnat och erbjuder förutom tre versioner av Arona – Style, Xcellence och FR – en lång rad valmöjligheter för alla som vill skapa sitt eget uttryck. Till exempel går det att välja olika färger på tak och kaross, hela 68 olika kombinationer finns tillgängliga.

 

Seat Arona kommer att erbjudas med en rad olika motoralternativ. Två av motorerna är trecylindriga bensinare på 95 och 115 hästkrafter. En ny fyrcylindrig bensinmotor på 150 hästkrafter kommer också att finnas. Två dieslar på 95 och 115 hästkrafter erbjuds också, och går att kombinera med manuell eller automatisk dubbelkopplingslåda.

 

Smidig, kraftfull och skarp. Läs mer om nya SEAT Arona.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies