Här skapas smarta lösningar som ska förändra hur du reser

Hela bilvärlden tävlar om att hitta lösningar för framtidens bilar.
Spanska Seat har dock skaffat sig en stor fördel mot sina konkurrenter: De nära banden med staden Barcelona och ett nytt högteknologiskt innovationscenter som ska lösa problem med både utsläpp och olyckor.

Först av alla: Läs om moderna tekniken i nya Seat Ibiza.

 

Seat tillhör den mäktiga Volkswagengruppen och kan därmed tillgodogöra sig all den forskning och utveckling som bedrivs i Tyskland. Men Seat är fortfarande en spansk tillverkare med rötterna djupt i det den myllrande mobilitstsstaden Barcelona. Där är här i Spanien Seat designar och bygger sina bilar. Och det är här varumärket har sitt hjärta.

 

Nu har Seat stärkt banden till sin hemstad ytterligare genom att med stöd av staden skapa ”Metropolis: Lab Barcelona”, ett högteknologiskt utvecklingscenter med uppgift att hitta framtidslösningar för intelligent mobilitet. Fokus kommer att ligga på att ta fram teknologi som ska göra framtidens resor mer hållbara, smartare och säkrare. Bland annat handlar det om navigationslösningar och trafikhantering, men också lösningar för att hitta lediga parkeringsplatser. Det slutgiltiga målet: Inga utsläpp och inga olyckor. Och teknologin som blir resultatet kommer att kunna användas av hela VW-gruppen.

 

Cirka 50 personer kommer att arbeta på Metropolis: Lab Barcelona när verksamheten är i full gång. Och det handlar om kompetenta människor, ingenjörer och andra specialister har handplockats till projektet som redan har väckt stor uppmärksamhet på många håll.

– Vi står inför ett paradigmskifte, och eftersom Barcelona har varit Spaniens bilstad vi vill nu vara med och leda detta paradigmskifte tillsammans med Seat, sa borgmästare Ada Colau i samband med att projektet presenterades.

 

Metropolis: Lab Barcelona ingår i Volkswagens globala nätverk av IT-laboratorier och kommer att samarbeta med avdelningarna i viktiga städer som Berlin, München, San Francisco och VW:s hemstad Wolfsburg.

 

Först av alla: Läs om moderna tekniken i nya Seat Ibiza.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies