Annons - Innehåll från Renault

Tre fotografer möttes i en tävling.
Deras uppdrag: Att med utgångspunkt från ledorden ”Djärvhet” och ”Sverige” tolka den nya pickupen Renault Alaskan.
Nu har läsarna tillsammans med en jury från Renault korat segraren – och det blev Andreas Varro.
– Det är jättekul! Jag blev nästan chockad när jag fick beskedet, säger han.

”Man kan köra i terräng, men också genom Stockholm city och vara stolt över bilen”

Tillsammans med fotograferna Pamela Hanné och Andreas Lundberg fick Andreas Varro under hösten uppdraget att ta fram nya bilder på Renault Alaskan, en pickup som nyligen lanserats i Sverige. Och resultatet är makalöst – de tre fotograferna har tagit personliga och spännande bilder som väckt både nyfikenhet och uppmärksamhet.

Pamela Hanné gav sig ut på en resa till sin barndom på landet för att ta sina bilder. Hon skapade med hjälp av modeller och en vacker häst en atmosfär där Renault Alaskan passar perfekt. För att verkligen förankra Alaskan i sitt rätta element valde hon också att smutsa ner bilen ordentligt.

Se filmen bakom bilden då Andreas Varro tolkar uppgiften.

Andreas Lundberg valde att ta sina bilder i en spännande miljö i ett gammalt stenbrott där han lät två modeller föreställa bergsklättrare som poserade framför en drömlik dimma, skapad med hjälp av en rökgranat.

Läs mer om Renault Alaskan

image
Fotografen Andreas Varro vann Renaults fototävling – och kommer nu att få disponera en Renault Alaskan under två år.

Andreas Varro har en egen stil när han skapar sina bilder – och han arbetar mycket i datorn med att bygga ihop olika element till den bild som han ser i sitt huvud. För att få till vinnarbilden fotograferade han på flera platser i Stockholm och resultatet blev en spännande berättelse om Renault Alaskan och om ett Sverige där stad möter natur på ett dramatiskt sätt. I bilden finns också ett tydligt inslag av humor.

– Jag har en ganska dramatisk stil. Ofta mycket motljus, ofta stora kontraster. Och jag tycker om att baka in humor i bilderna, det är kul när människor har roligt. Men syftet är också att få människor att spendera så mycket tid som möjligt på att kolla på dem. Det är ett så stort flöde av bilder i dag så att man måste hitta på något speciellt för att en bild ska fastna på näthinnan. Och då är humorn ett bra verktyg, säger Andreas.

Läs mer om Renault Alaskan

image
Pamela Hannés bild (till vänster) skapade en lantlig känsla där Renault Alaskan passade perfekt. Andreas Lundbergs bild (till höger) tog Renault Alaskan till ett stenbrott och fick där fram en drömlik bild av två bergsklättrare. Foto: Pamela Hanné & Andreas Lundberg

Andreas Varro har ofta mycket utrustning med sig när han arbetar. Under fotograferingen av Renault Alaskan var hans kombibil knökfull med saker. Att han nu har vunnit fototävlingen och därmed kommer att ha tillgång till en Renault Alaskan under två år kommer att underlätta vardagen för honom.

– Jag är ju väldigt utrustningstung, så det passar väldigt bra att ha en bil som jag kan lasta mycket i. Den här bilen kommer verkligen att underlätta mitt arbete framöver, säger han.

Det är dock inte bara de stora lastmöjligheterna som Andreas Varro kommer att få njuta av framöver i Renault Alaskan. I samband med fotograferingen fick han tillfälle att provköra ordentligt och blev positivt överraskad.

– Det första jag tänkte på när jag såg bilen i verkligheten var hur häftig och explosiv den ser ut. Trots att det är en pickup känns den sportig i sina former och linjer. Det är en bil som verkar vara byggd för att användas både som familje- och arbetsbil, en bil som passar både i stan och på landet. Man kan köra i terräng, men också genom Stockholm city och vara stolt över bilen.
– När jag provkörde Renault Alaskan reagerade jag också på att det är så tyst i kupén, inte alls som i min bullriga kombi. Det ska bli härligt att få köra omkring i den här bilen, säger Andreas.

Läs mer om Renault Alaskan

image

JURYNS MOTIVERING
Andreas Varro har på ett tydligt sätt omvandlat en vision till en väl genomarbetad bild som på ett utomordentligt innovativt sätt visualiserar hur Renault Alaskan är en bil för både stad och land. Han visar på hur fotografi är ett hantverk både ”on location” men även i bearbetningsstadiet. Han har fångat vinkeln på bilen väldigt bra, bilens design kommer helt till sin rätt i Varros bild. Det spegelblanka vattnet i bakgrunden skapar ett lugn i bilden, som en kontrast till de överdrivet stora stockarna som ligger på flaket på bilen och byggnadskranarna som skvallrar om en febril aktivitet i den andra delen av bilden.

image