Hela den här avdelningen är en annons

Oväntade småutgifterna du inte visste att du hade

Det finns tillfällen där antalet kronor på kontot inte stämmer riktigt överens med vad du trodde innan du loggade in på banken. Det här beror oftast på en sak: småutgifter.

Här är kreditkortet från re:member utan någon årsavgift.

 

Att planera sin ekonomi, exempelvis genom att göra en budget, är en bra grund att stå på. Det här gör att du får en tydlig överblick över hur din ekonomiska situation ser ut och kanske till och med gör det möjligt att spara pengar varje månad.

 

Men ibland är summorna så små att du inte ens tänker på det när du köper något. Här är några oväntade småutgifter som är värda att tänka på hur mycket de faktiskt blir om man räknar ihop det under ett helt år.

 

Take away-kaffe

En kaffe på vägen är inga konstigheter, men hur ofta köper du det? För många är take away-kaffe ett dagligt inköp – vilket innebär att det resulterar i en betydligt större summa efter ett helt år.

 

Taxiresor

Att åka taxi är bekvämt, så är det. Men taxiresor kan lätt ticka iväg och bli rätt dyrt, även fast en väg inte behöver kosta skjortan. Att välja att åka kollektivt istället märks tydligt på din ekonomi i slutet av året.

 

Kreditkortet re:member flex har individuell ränta – läs mer här.

 

Impulsköp och småhandla

Många väljer att handla mat varje dag, vilket ofta resulterar i olika sorters impulsköp. Eftersom att inte kvittot visar en stor summa för matvaror som enbart täcker en dag så ska man inte låta sig luras. Det går att spara mycket pengar med lite planering och veckohandling.

 

Prenumerationer som tickar

Det finns en hel del tjänster att signa upp sig på, som kostar en mindre summa pengar varje månad – så små att du kanske inte ens tänker på dem när du tröttnat på din prenumeration. Gå igenom ditt kontoutdrag och se om det finns några bortglömda småutgifter som gömmer sig där.

 

Frukost

Att köpa måltider på språng är faktiskt en riktig bov rent ekonomiskt. Det här beror ofta på dålig planering eller, helt ärligt, lathet. Istället för att slänga ihop en frukost hemma så är det lättare, och kanske till och med godare, att köpa en smörgås och yoghurt på vägen.

 

När det här händer varje dag så är det inte konstigt att, det som till en början var, småutgifter växer till en betydligt större summa på ett helt år.

 

Ett tips för att hålla alla utgifter på ett och samma ställe, och därför få en bättre koll på ekonomin, är att använda kreditkort. Med re:members populära kreditkort re:member flex får du hem en faktura varje månad, där alla inköp samlas för en tydlig översikt som du själv väljer hur du vill betala tillbaka – allt på en gång eller lite varje månad. re:member erbjuder även ett extrakort utan kostnad till din partner – för en ännu tydligare överblick över ekonomin.

 

Få en bättre översikt på din ekonomi med kreditkortet re:member flex.

 

more_text

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies