Hela den här avdelningen är en annons

Inspireras: Här är svenskarnas favoritresmål i vinter

Ju lägre temperaturen blir, desto större blir längtan att resa härifrån. I vinter är det, i vanlig ordning, solsemestern som lockar allra mest.

Här är kreditkortet utan årsavgift.

 

Suget att byta ut vinterkängorna och dunjackan till flip flops och badkläder kulminerar verkligen den här tiden om året. Att packa väskan och få lämna ett snötäckt Sverige är något som många svenskar väljer att göra – och hit reser vi allra helst.

 

grancanaria1


Gran Canaria, Spanien

Kanarieöarna har länge varit en storfavorit. Att få tillbringa ett par solvarma veckor liggandes på stranden om dagarna och äta kryddiga tapas på kvällarna – det är exakt den pausen från vinterns vardag som vi behöver.

 

Bara sex timmar från Sveriges minusgrader finns 60 kilometer sandstrand med nära 3000 soltimmar om året. Inte så konstigt att svenskarna vallfärdar till Spanien varje vinter.

 

bangkok1


Bangkok, Thailand

Ett av de mest säkra solkorten vi har är, utan tvekan, Thailand. Värmen tillsammans med det turkosa vattnet och kritvita stränderna är verkligen en vinnande kombination.

 

Trots att just Bangkok är det mest populära resmålet så ligger andra thailändska paradis inte långt efter, såsom Phuket och Krabi.

 

Läs mer om kreditkortet som har upp till åtta veckors räntefri kredit.

 

dubai1

 

Dubai, Förenade Arabemiraten

För den som har svårt att bestämma sig mellan en lugn solsemester eller storstadspuls finns ett perfekt alternativ: Dubai. Svenskarna älskar att ligga på en sandstrand samtidigt som man kan skymta de höga skyskraporna.

 

Lyxigt, rent och sex timmar bort ligger Dubai med en nästan overklig mix av shopping, traditionella souker och ökenlandskap.

 

cancun1

 

Cancún, Mexiko

Två mil av kritvit sandstrand och kristallklart vatten – svenskar älskar Mexiko! Cancún som tidigare var en fiskeby är nu ett paradis för soltörstande turister som älskar god mat och bra shopping.

 

Hit åker också många som vill festa ända till solen går upp. Staden har nämligen många stora nattklubbar där du betalar lite mer i inträde – men har tillgång till öppen bar under hela kvällen.

Den mexikanska maten är något som lockar många av oss – varför inte byta ut julskinkan och prinskorvarna mot het enchiladas och riktigt goda tacos?

 

dominikanska1

 

Dominikanska republiken

En grön och frodig ö omringat av turkost, kristallklart vatten. På dagarna finns mängder av äventyrliga utflykter och på kvällarna dansar alla bachata och merengue.

Dominikanska republiken är verkligen ett tropiskt paradis – en perfekt plats för att ta en paus från ett kallt Sverige.

 

Glöm inte att ta med kreditkortet på resan. Ansök här!

 

flex_text

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies