Hela den här avdelningen är en annons

Inspiration: Vårens härligaste weekendresor

Är du sugen på att resa men ändå vill spara semesterdagar till sommaren? Då kan en weekend vara något för dig.

Glöm inte att ta med kreditkortet på resan.

 

Efter en lång vinter med snöslask och isiga vindar här i Sverige kan det vara skönt med ett miljöombyte. Lagom till att temperaturerna sakta men säkert klättrar så är det hög tid att se våren på någon annan plats i världen. Här är de härligaste weekendresorna de kommande månaderna.

 

 

Barcelona, Spanien

Pulserande nattliv, kryddiga tapas, svalkande sangria – det är inte så konstigt att Barcelona är en av Europas mest populära storstäder. Mixen av gatukonst, härlig shopping och krispig cava på en av de många uteserveringarna är magisk. Och allt det här med stranden La Barceloneta precis bredvid.

 

 

New York, USA

En längre weekend i New York, ja tack. I det stora äpplet är möjligheterna oändliga och känslan nästintill obeskrivlig. Medan de gula taxibilarna susar förbi finns fin natur, inspirerande kultur och ett enormt utbud av restauranger och caféer. New York är nästan ett måste i vår.

 

Här ansöker du enkelt om re:members populära kreditkort.

 

 

London, Storbritannien

Bara strax över två timmar bort med flyg ligger London och väntar med sina röda telefonkiosker. Sevärdheter som Big Ben, Hyde Park och Tower Bridge finns det gott om, likaså mysiga pubar och finare salonger där du kan njuta av afternoon tea.

 

 

Paris, Frankrike

Paris klassas som en av Europas mest romantiska storstäder. Om du inte är rädd för höjder är toppen av Eiffeltornet ett av resans stora måsten. Men det finns en hel del härliga aktiviteter att göra på markplan också. Vad sägs om lyxig shopping, flanera på de vackra gatorna eller äta en picknick med franska delikatesser i en av parkerna?

 

 

Berlin, Tyskland

I Berlin frodas verkligen kultur och historia. Bara att gå runt för att se Berlinmuren och Tempelhof för att sedan svänga in på Sammlung Boros för en spännande upplevelse, det är en riktigt kick för konstälskaren. Passa på och ät klassiska rustika rätter såsom bratwurst med surkål och drick en tysk öl till. Så gott!

 

Att ta med kreditkortet på resan är en säkerhet. Om något oförutsägbart händer, vilket är en större risk på en resa, kan kreditkortet vara till stor hjälp. Kreditkortet re:member flex är specialanpassat för dig som reser mycket med tolv olika reserelaterade försäkringar som du kan koppla till ditt kort. Varje tilläggsförsäkring kostar 70 kronor per år. Du kan när du vill byta eller lägga till nya försäkringar, allt efter hur det passar dig.

 

Läs mer om vilka försäkringar som ingår i kreditkortet re:member flex.

 

more_text

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies