Hela den här avdelningen är en annons

Bästa tipsen: Så får du bättre koll på din privatekonomi

Att ha kontroll över hur ens ekonomiska situation ser ut är viktigt, men inte alltid lätt. Här är tipsen som gör att du får bättre koll på privatekonomin.

Ansök om det populära kreditkortet här.

 

Inkomster, planerade köp och oväntade utgifter. Varje månad kan se lite olika ut när det kommer till pengar, därför är det viktigt att ha kontroll över sin ekonomi. Att få en tydligare översikt av sin privatekonomi behöver inte vara svårt, här är några tips som gör det lite lättare.

 

1. Gör en budget

Att göra en budget är en bra början. Gör en sammanställning över dina inkomster och fasta utgifter. Det blir då enklare att förstå hur mycket du har över för sparande och andra aktiviteter varje månad.

 

Här kan du läsa mer om re:member flex.

 

2. Bygg en buffert

Kylskåpet går sönder, du behöver nya bildäck eller värmepannan måste bytas. Att ha en buffert till hands är alltid bra – speciellt om det dyker upp oförutsägbara utgifter. Att spara ihop en buffert gör att du sedan kan täcka kostnaden för den oförutsedda händelsen utan att det drabbar din vardagsekonomi.

 

3. Samla alla utgifter på samma ställe

Ett alternativ för att få en bättre ekonomisk översikt är att samla alla utgifter på ett och samma ställe, till exempel med ett kreditkort. Med kreditkort så gör man just det: För samman alla utgifter. Man får en sammanställning över alla sina köp på kontoutdraget varje månad och därmed en samlad överblick på sitt spenderande.

 

Med re:member flex får man upp till åtta veckors räntefri kredit och man bestämmer själv hur man vill betala tillbaka beloppet, antingen lite varje månad eller hela summan på en gång. Om man betalar hela beloppet när fakturan kommer så tillkommer ingen ränta.

 

4. Se över fasta kostnader

Håll koll på prenumerationer och autogiron som tickar på och se över vad som faktiskt är nödvändigt.

 

Flera veckors räntefri kredit – ansök om re:member flex här.

 

more_text

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies