Hela den här avdelningen är en annons

7 nödvändiga saker du måste ha med dig på resan

Ska du ut och resa i vinter? Förutom att planera semesterns aktiviteter så är det hög tid att börja fundera på vad du ska ta med dig. Här är en checklista på det du inte får glömma när du packar väskan.

Här är kreditkortet som ger dig bonus på varje inköp.

 

Telefon med tillbehör

Att glömma sin telefon är helt otänkbart för de flesta – men det händer faktiskt oftare än vad många tror. Lika viktigt är det att ta med tillbehören: laddare, hörlurar och något som skyddar telefonen.

 

Skydd kan exempelvis vara en lufttät påse som ser till att hålla de mikroskopiska sandkornen borta eller fukten från snön om vurpan är framme i skidbacken.

 

Adapter

För att kunna hålla liv i sin telefon, hårfön eller kamera på resan krävs i vissa fall en adapter. Ta reda på om det behövs där du ska tillbringa din semester – det gör verkligen stor skillnad om den glöms bort.

 

Necessär

Tandborste, deodorant, krämer och rengöring. Packa ihop det mest nödvändiga i din necessär – gärna i mindre, mer resvänliga förpackningar för att undvika övervikt.

 

Pass och biljett

Att stå redo att checka in sitt bagage på flygplatsen bara för att inse att passet och biljetten ligger hemma på hallbordet – det är ett scenario ingen vill hamna i.

 

Dubbelkolla både en eller två gånger att både biljett och pass är med.

 

Kreditkortet som ger dig elva försäkringar – utan extra kostnad.

 

Kreditkortet

Utan pengar kommer du inte långt på din resa. För att slippa ha en massa kontanter i packningen är ett kreditkort det perfekta alternativet. Om något oförutsägbart händer, en risk som ökar markant på en resa, så kan kreditkortet vara räddaren i nöden.

 

Det är ofta svårt att veta hur mycket pengar man ska ha med sig och därför är det givetvis smart att ha med sig kreditkort. För att inte stå handfallen om något oförutsett inträffar rekommenderas att man tar med sig två kort varav ett kreditkort.

 

Hos exempelvis re:member finns kreditkortet re:member more som är specialanpassat för den som ofta reser. Till kortet ingår åtta olika reseförsäkringar och ytterligare tre användbara försäkringar som gör resan tryggare.

 

Medicin

Kom ihåg att ta reda på om resmålet kräver att du vaccinerar dig. Utöver det så är det viktigt att packa ner eventuella mediciner i handbagaget. Ett tips är att strunta i förpackningen och bara ta med tablettkartorna – det sparar mycket utrymme!

 

Utrymme för shopping

Packa inte väskan full. Under resans gång kommer du samla på dig minnen i form av snäckor från stranden, souvenirer och annan shopping. Ta det säkra före det osäkra och lämna lite plats i väskan!

 

När du bokar resan

Det är viktigt att tänka på säkerheten när du reser, men inte bara under semestern utan även före och efter. Boka resan med kreditkortet och kom ihåg att även anteckna spärrnumret innan du reser.

Anledningen till att det är bäst att boka med kreditkort är att oftast finns olika typer av förmåner och bonusprogram till kortet. Även när du bokar hotell eller hyrbil – då slipper du reservera summorna på ditt lönekonto.

 

Under resan så är det smartast att betala dina inköp med kreditkort, då undviker du nämligen att kontot töms på bara några minuter om någon får tag i ditt kort.

 

Efter resan är det viktigt att kontrollera alla utgifter som kreditkortet har belastats med. Om du skulle upptäcka att något ser konstigt ut, exempelvis att kortet har belastats för mycket, kontakta kortutfärdaren.

 

Trevlig resa!

 

Läs mer om vilka försäkringar som ingår i kreditkortet re:member more.

 

more_text

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies