Siffrorna visar: Blåvitt vinner derbyt

Lokalrivalerna samt formstarka IFK Göteborg och BK Häcken möter varandra i ett 031-derby under söndagseftermiddagen. Vill du tippa på matchen? Redbet och spelspecialisterna hos Spelbloggare.se analyserar den på djupet och presenterar de absolut bästa oddsen.

Passa på att hämta din bonus hos Redbet innan 031-derbyt! Du får då C More Premium i en månad utan kostnad, så du kan se all allsvensk fotboll och mycket mer, samt två gratisspel värda 200 kronor att testa lyckan med. Bonusen hämtas här!

Gryende form hos lagen
Är det sista rycket? Blåvitt måste sannolikt vinna här för att ens ha chans att ta position i Europastriden framöver medan Häcken, efter flera bra prestationer och resultat på raken, står som femma i tabellen med så lite som två pinnar upp till topp tre och en till topp fyra. Just IFK hittas såväl tre pinnar som dito platser nedanför Häcken.

Efter den tuffa käftsmällen i form av en 0-1-förlust mot Kalmar FF, har IFK Göteborg steppat upp och vunnit över först AIK och sedan Elfsborg, med 2-1 i båda matcherna, hemma mot de förstnämnda och borta mot de sistnämnda.

På Gamla Ullevi har IFK därtill det oftast enkelt mot Häcken. Fem inbördes möten i följd på arenan har de vunnit. Samma visa på nytt? Den raka ettan är uppdukad till 2,20.

Mer tillförlitlig formkurva
Men Häcken kan också bli en svår nöt att knäcka. Genomgående bra har det sett ut efter uppehållet och formen kan därför antas vara bättre konserverad och tillförlitlig kontra IFK Göteborgs. Två raka matcher – Sundsvall hemma och Hammarby borta – är vunna och inte en enda av de fem senaste har förlorats.

Att Häcken ska vinna matchen står i 3,15 gånger pengarna och dubbelchansen X2 i 1,60.

Försvarsspelet har varit lite av ett signum för Häcken under årets allsvenska. Hur kliver man ut här, med vilken approach? Åtta av deras tio senaste matcher har slutat under 2,5 mål – ett spel som man får 1,95 för hos Redbet.

Andra faktorer finns dock att titta närmare på och väga in. Blåvitts matcher har det sprudlat förvånansvärt mycket om på sistone – ett effektivt anfallsspel, svajigt försvarsspel – och fem av deras sex senaste matcher har klivit över den nämnda mållinan, 2,5, liksom 6/7 senaste inbördes mötena.

Blir det ett målrikt 031-derby eller ej? Spela på matchen här!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies