”Östersund kommer styra och ställa med järnhand”

Östersund fortsätter jakten mot Europa League efter den tunga skalpen mot Galatasaray och i den tredje kvalrundan står luxemburgska Fola Esch för motståndet över 180 minuter. Match nummer ett spelas på Jämtkraft Arena, varifrån Redbet och spelexperterna på Spelbloggare.se tipsar om de bästa oddsen.

Missa inte att ta del av sommarens supererbjudande för nya kunder hos Redbet – på en månads fritt C More Premium samt två gratisspel till ett sammanlagt värde av 200 kronor. Hämta bonusen här!

Östersund storfavoriter
Redan nu kan Östersund, bland de svenska klubbarna, på sätt och vis tituleras för årets skalp i Europa efter att ha skickat ut Galatasaray med huvudet före i den andra kvalrundan. 2-0 hemma på Jämtkraft Arena följdes upp av 1-1 borta och skrällen var ett faktum.

Nu väntar ett, på pappret, klasserna sämre motstånd i Fola Esch. Den raka ettan på Jämtkraft Arena betalar endast 1,21 gånger pengarna och oddset för att ÖFK ska avancera vidare står i 1,11. Oddsen hittar ni hos Redbet.

Bud på skräll?
Vissa tendenser till att det täta spelschemat håller på att ta ut sin rätt har dock synts till. Veckans bortamatch mot Djurgården slutade nämligen i en 0-3-förlust för Östersund.

Och det är ett motstånd vars moral antas fått en stor boost i och med att azerbajdzjanska Inter Baku värjdes undan i den senaste kvalrundan. Bortamötet förlorades med 0-1, för att sedan stå för en fantastisk prestation och 4-1-vinst i returen.

Om man tror att luxemburgarna klarar av att hålla emot här, kan de spelas med +1,5 mål (asian handicap) till oddset 2,03. Då sitter spelet om de förlorar med max uddamålet, klarar oavgjort eller vinner matchen.

Släppte in tre mål i veckan – anledning till oro?
Det finns flera olika scenarion att bolla mellan inför matchen; vilken typ av matchbild blir det? Det mesta talar för att Östersund kommer styra och ställa med järnhand medan Fola Esch får fokusera på att hålla ihop försvarsspelet – åtminstone till en början.

I matcherna mot Galatasaray var ÖFK:s försvarsspel helt solitt, men i veckans match mot Djurgården tvärtom. Handlade det om dåligt fokus där eller finns det kanske anledning till oro?

Spelet att båda ska göra mål kan synas till 2,45. Nej-alternativet är nere på 1,45. Över 2,5 mål betalar 1,71 och underspelet 1,95. Vad tror ni, blir det en målfest eller målsnålt?

Tar Östersund ytterligare kliv mot Europa League-gruppspelet? Spela på matchen här!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies