”Östersund är rubrikernas klubb”

Mot Stockholm och Tele2 Arena! Hammarby IF, som visat upp dunkel form, står för värdskapet när ett möjligen distraherat och ofokuserat Östersunds IF kommer på besök. Redbet och spelspecialisterna hos Spelbloggare.se tittar närmare på matchen och presenterar de bästa oddsen.

Genom att öppna ett konto hos Redbet får man ta del av deras superkampanj om en månads C More Premium helt gratis samt två gratisspel tillsammans värda 200 kronor utöver det. Hämta din bonus här!

Fokus på Europa League
Östersund är rubrikernas klubb och de kunde knappast vara hetare än just nu. Galatasaray och Fola Esch har skickats ut ur Europa League-kvalet och nu återstår endast ett hinder innan ett eventuellt gruppspel – grekiska PAOK.

Varför detta är relevant för den här matchen är att det inledande mötet i playoffrundan spelas i veckan och att det därför kommer fortsätta roteras hejvilt i ÖFK. Fastän truppen har bredd verkar det täta spelschemat ta ut sin rätt. Utfallen i de senaste allsvenska matcherna är oavgjort mot GIF Sundsvall liksom Halmstad samt en 0-3-förlust mot Djurgården.

Ett distraherat Östersund, alltså? Ett spel på att hemmastarka Hammarby ska vinna kan hämtas hem till 2,50 gånger den investerade insatsen.

Skillnad i form
Lite andra slutsatser kan ändå dras om man tittar på pappret. Östersund har det facto bara förlorat en enda av de tio senaste matcherna, både Europa League och Allsvenskan inräknat, och är därtill erkänt starka på konstgräs – någonting som pryder Tele2 Arena.

Kan ÖFK, trots spelschemat och väntad rotation, dra nytta av allt detta och vinna? Tvåan betalar i så fall 2,75. Oddset är presenterat av Redbet.

För Hammarbys del har det inte funnits mycket att vara tillfredsställd med på sistone. Två raka förluster – mot Häcken och Jönköping Södra – kan ha satt sina spår i truppen. Statistik som däremot kan stärka dem är att enbart en av nio hemmamatcher förlorats i årets allsvenska. Bäddar detta för ett kryss, kanske? Det finns att hämta till oddset 3,20.

Blir det målrikt?
Ett av de problem som gästerna haft är att hitta rätt i den offensiva delen av spelet, vilket endast ett mål framåt på de tre senaste allsvenska matcherna slår fast. Hur ska man, med de vassaste knivarna i lådan, kunna hitta rätt?

Vad vi åtminstone kan räkna iskallt med är ett Hammarby som vill sätta fart på matchen och hitta tillbaka till vinnarspåret. På hemmaplan ljuder melodin nästan alltid offensivt; fem raka matcher på Tele2 Arena har innehållit minst tre mål samt mål åt båda håll. Oddsen för de respektive spelen är på 1,90 samt 1,66.

Om man tror att ÖFK:s uddlösa anfallsspel kommer sätta prägel på matchen kan under 2,5 mål investeras i till 1,80 gånger pengarna.

Målrikt eller målsnålt? Spela på matchen här!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies