Experten: Bästa spelet på Gnaget i helgen

Söndagen bjuder på allsvensk toppfotboll från Friends Arena med match mellan tabellfyran AIK och trean Östersund, som båda hoppas kunna sätta press på konkurrenterna ovanför. Assisterade av spelexperterna på Spelbloggare.se presenterar Redbet de bästa oddsen till matchen.

Spela på matchen direkt här

Missa inte att ta del av Redbets kampanj för nya kunder där man får en gratismånad C More Premium och kan se Allsvenskan live samt två gratisspel värda 100 kronor styck! Klicka här för att ta del av kampanjen.

ÖFK:s föredömliga och långsiktiga projekt, som det så ofta talas om, håller verkligen på att bära frukt. Laget har tagit täten bakom den allsvenska toppduon bestående av Malmö FF och IFK Norrköping. De klev in i sommaruppehållet som trea och ett av de formstarkaste lagen i serien, med tre vinster på raken. För den som tror att Östersund konserverat formen över uppehållet finns den raka tvåan att hämta till oddset 3,30.

Om man istället tror stenhårt på AIK, som drar fördel av hemmastödet och det faktum att matchen spelas på naturgräs, något som normalt missgynnar Östersund, kan AIK spelas till 2,20 hos Redbet.

I tabellen är AIK inte mer än ett plusmål i målskillnaden på efterkälken mot ÖFK, men har trots detta hamnat lite under radarn, vilket till viss del kan förklaras i bristen på leverans i offensiven, medan det hålls tätt bakåt. Att som fyra i tabellen snitta mindre än ett mål framåt per match är uppseendeväckande, 11 mål på 12 matcher har det blivit. Men å andra sidan, det är ju resultaten som räknas när allt ska summeras.

Mer fart och fläkt brukar det vara om Östersund, som verkligen vill spela fotboll – på deras egna villkor. Bolltryggheten kombinerat med den spets som finns tenderar att höja underhållningsvärdet på matcherna rejält. Det är sällan, oavsett utfall, man ångrar att ha tittat på en ÖFK-match.

Då är frågan; blir matchen på Östersunds eller AIK:s premisser? Över 2,5 mål kan spelas till 2,10 och underspelet till 1,68. Oddsen hittas hos Redbet.

Hur går matchen? Se alla oddsen här!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies