’Djurgårdens bästa chans att jaga bort derbyspöket’

Det uppsnackade 08-derbyt tillika toppmötet mellan AIK och Djurgårdens IF är här! Som så ofta de senaste åren är fokus på ett visst – derbyspöke. Inför matchen tar Redbet och spelexperterna hos Spelbloggare.se ett djupdyk i matchen. Vilka är de bästa oddsen?

Vill du spela på 08-derbyt? Hämta din bonus om en månads C More Premium, där matchen och all annan allsvensk fotboll kan ses, samt två gratisspel värda 100 kronor styck!

Mardrömssviten: 16 raka derbyn utan vinst
När ska det här spöket skrämmas bort? 16 matcher uppradade – mot Hammarby och just AIK – utan en enda vinst för Djurgården. Det är en svit som är alldeles för långtgående för att det bara skulle handla om enskilda händelser.

Årets omvända möte med detta, på Tele2 Arena, slutade 0-1. Tre pinnar till Solna och AIK.

Här är det, förutom ett skållhett derby, också en toppmatch. DIF är tvåa i serien, AIK trea och ynka pinnen skiljer dem åt. Viktiga poäng på spel i jakten på Europaplatser. Lennart Johanssons pokal, den är i praktiken redan hos Malmö FF.

Med Dif:s dystra derbyfacit i åtanke kan den raka ettan locka till 2,25 gånger pengarna. Oddset är presenterat av Redbet.

… men ett formstarkt Djurgården
 Formkurvor innan derbyn brukar vara av mindre betydelse, men det är omöjligt att bortse från hur starka Djurgården varit på sistone. De spelar fantastisk fotboll just nu; har vunnit fyra av de fem senaste allsvenska matcherna och värjde, dock med vissa problem, undan Gamla Upsala med 4-1 i veckans cupmatch.

AIK vann med hela 3-0 borta över ett b-betonat Östersund förra veckan, men annars har det sett lite halvdant ut. Värmbols, huserandes i Division 2, besegrades med 1-0 på bortaplan i onsdags. Även AIK får därmed spela Svenska Cupen-gruppspel nästa säsong.

Är det här derbyt där Did kommer tillbaka? Att de ska vinna matchen är uppe i oddset 3,10. Krysset betalar 3,20.

Vilken typ av matchbild väntar?
Det som kan oroa lite, förutom det där derbyspöket, för ”Blåränderna” är viss ineffektivitet i anfallsspelet. De har sumpat oroväckande mycket under den senaste perioden och det har man inte råd med mot ett solitt AIK. Två av de tre senaste matcherna har krupit under 2,5 mål – och samma spel finns att syna till 1,76 här.

Lite mer fart har det varit runt AIK, som har tre av de fyra senaste matcherna över samma mållina. Över 2,5 mål kan synas till dubbla insatsen.

Vem vinner derbyt? Spela på det här!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies