”Är knappast frid och fröjd i AIK”

Helgens allsvenska höjdare spelas mellan AIK och IFK Norrköping på Nationalarenan i Solna och inför matchen introducerar Redbet, tillsammans med spelexperterna på Spelbloggare.se, de mest lockande spelen och oddsen.

Genom att öppna ett konto hos Redbet här får du en månads C More Premium, med bland annat alla allsvenska matcher, utan kostnad samt två gratisspel till ett värde av 200 kronor. Missa inte sommarens bästa erbjudande här!

Förlorat två raka allsvenska matcher

Att bolla allsvensk fotboll med Europa League-kval är en konst i sig och det är just vad AIK och IFK Norrköping gör just nu. Trötta ben är ett stort problem med de inte sällan tunna trupperna och rotation i startelvorna kan vi vänta oss.

Norrköping har inte haft någon vidare lycka efter det allsvenska uppehållet; förlorat mot såväl Örebro SK som Elfsborg. Torsdagens EL-kvalbatalj mot litauiska Trakai slutade förvisso i en knapp 2-1-seger, men även där fanns mycket att antyda på.

Att IFK åker på ännu en käftsmäll och förlorar här, alltså att AIK ska vinna, den raka ettan, kan spelas till oddset 2,05 hos Redbet.

Nio av 14 matcher under 1,5 mål – spel till 3,50

Å andra sidan är det knappast frid och fröjd i AIK heller, som dras med fortsatta bekymmer med målproduktionen och ett spel som inte flyter på som önskat. Resultaten efter uppehållet har detta till trots varit fullt acceptabla; oavgjort när Östersunds FK kom på besök till Friends Arena och en uddamålsvinst borta mot Kalmar FF.

Veckans bortamatch mot bosniska Željezničar i EL-kvalet slutade, kanske inte helt oväntat, 0-0. En taktiskt smart utförd match – men frågan som ständigt uppstår är; vem ska göra målen?

Som offensiven ser ut kan AIK under 1,5 mål vara ett lockande spel till 1,71. Överspelet på samma lina dubblar insatsen.

Och med hänsyn till trötta ben, rotation, AIK:s tendens att spela tillknäppta och tajta matcher samt Norrköpings formkurva kan ett spel på under 2,5 mål i matchen synas till 1,90. Under 1,5 – till 3,50. Värt att nämna är att hela nio av AIK:s 14 allsvenska matcher innehållit max ett mål.

Här spelar du på AIK-Norrköping

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies