Ajax revanschsugna – efter förra årets finalförlust

Ajax inleder kvalresan mot Champions League. Efter förra årets finalförlust i Europa League hoppas den holländska storklubben kliva in i den finaste av turneringar till nästa säsong. Spelbolaget Redbet och spelexperterna på Spelbloggare.se analyserar det viktiga mötet med Nice i Champions League-kvalet.

Genom att öppna ett spelkonto hos Redbet får ni en månads C More Premium utan kostnad och förutom det två gratisspel till ett samlat värde av 200 kronor. Hämta bonusen här!

Vilket lag har vaknat till liv?

De europeiska storlagen har så sakteliga dragit igång verksamheten igen efter semestern. Det gör att det i nuläget inte är helt enkelt att veta exakt var lagen ligger i sina förberedelser.

Både Nice och Ajax har förberett sig för Champions League-kvalet med ett par träningsmatcher, men som alltid riskerar dessa att sakna den där riktiga nerven och tempot som en tävlingsmatch erbjuder. Därför är frågan vilket av lagen som är hetast i den här tidiga fasen av säsongen?

Två lag som inte riktigt har vässat formen än kan innebära en mer återhållsam fotboll och en offensiv som inte riktigt är i trim ännu. Det skulle kunna leda till en målsnål historia. Hos Redbet ger under 2,5 mål i matchen 1,68 gånger pengarna.

I grunden är det här dock två lag med fina offensiva kvalitéer. Ajax inte minst är kända för sin tydliga offensiva grundinställning, något som inte sällan gör att de bjuder på målrika historier. För den som snarare tror på ett sådant scenario finns spelet under 2,5 mål hos Redbet. Det betalar 2,05 gånger insatsen.

Fäller den europeiska rutinen avgörandet? 

Förra säsongen fick vi se Ajax imponera stort i Europa League med sitt väldigt unga lag. Det holländska laget bjöd ofta på fartfyllda matcher och kunde på så sätt ta sig hela vägen fram en final mot Manchester United på Friends Arena i Solna. Där blev det dessvärre förlust, men holländarna samlade på sig en massa Europarutin förra säsongen.

Riktigt så ljus var inte Europa League-upplevelsen för Nice. Fransmännen spelade i samma grupp som Krasnodar, Salzburg och Schalke 04. Där slutade laget sist i gruppen.

Europarutinen talar med andra ord för gästerna i det första mötet. Det raka spelet på Ajax kan spelas till 3,05 gånger pengarna hos Redbet. Om du snarare tror på att Nice är starkast på sin egen hemmaplan ger den raka ettan 2,30 gånger din insats.

Tänk på att det här är det första av två möten. Det faktum att matchen spelas över 180 minuter – minst – kan påverka både matchbilden och utgången i matchen. Ett oavgjort resultat kanske båda lagen kan vara nöjda med inför returen i Amsterdam? Det finns till 3,20 gånger pengarna hos Redbet.

Vilket lag är starkast i det första mötet? Spela på matchen hos Redbet!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies