AIK – från uddlösa till bland de vassaste?

Uppskjutna matchen mellan IFK Göteborg och AIK, två klubbar som har en djup rivalitet mellan varandra, ska äntligen spelas. Gamla Ullevi är platsen och därifrån tipsar spelbolaget Redbet, assisterade av spelspecialisterna hos Spelbloggare.se, om de bästa oddsen.

Sommarens bästa kampanj – en månads C More Premium utan kostnad samt gratisspel till ett sammanlagt värde av 200 kronor – hittas hos storsatsande Redbet. Hämta bonusen här!

AIK – från uddlösa till bland de vassaste?
Det som utmärkt AIK under spelåret har varit det ömsom brutalt uddlösa anfallsspelet och ömsom supersolida försvarsspelet. Nu, håller saker på att förändras? Fantastiskt starka namn har hämtats in under transferperioden.

Direkt efter att Europa League-kvalet trillades ur – mot Sporting Braga – kom AIK tillbaka och krossade toppkonkurrenten Sirius med 4-1, på bortaplan. Och det var just nyförvärven i fokus.

Får vi se ett mer offensivt AIK framöver? Över 2,5 mål kan spelas till oddset 2,15. Att det blir mål åt båda håll till 1,86.

Svajiga och ur form
Normalt brukar även IFK Göteborg vara stabila och i ärlighetens namn hyfsat intetsägande. Möjligen gäller det senare nämnda alltjämt – baserat på de senaste matcherna – men fler mål än vanligt har deras matcher bjudit på. Innan 0-1-förlusten mot Kalmar hade tre raka matcher innehållit minst tre mål.

Frågan är om detta handlat om rena tillfälligheter; en sådan dipp som bara kommer? Långtifrån omöjligt är det i alla fall att vi får se två lag som hittar tillbaka i dess rätta – eller? – identiteter.

Sålunda skulle under 2,5 mål kunna vara ett alternativ till 1,68.

Femtio-femtio menar oddssättarna – vem vinner?
Det finns två faktorer att bolla mellan här. Formen, den talar för AIK. Hemmaplan, det talar för Blåvitt.

Hemmalaget kommer från en urusel insats mot Kalmar och förlorade med 0-1 på Guldfågeln Arena. Nu har blott en enda av de fem senaste matcherna vunnits, men faktum är att inte en enda av de åtta allsvenska matcherna på Gamla Ullevi förlorats. Kryssen har varit upprepande händelser. Att det blir oavgjort här betalar 3,25 gånger pengarna.

AIK stod för årets prestation när de krossade Sirius med 4-1 på bortaplan senast, vilket absolut inte kan snackas bort. Utan Europaspel att fokusera på – blir man att räkna med i toppen?

Den raka tvåan finns till 2,65. Om man istället tror på IFK, den raka ettan till 2,60.

Vem tror du vinner? Spela på matchen här!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies