Hela den här avdelningen är en annons

Botox – inte ett måste för att få bukt med rynkor

Allt fler väljer att använda Botox för att behålla ett ungdomligt utseende. Genom att spruta in en liten dos gift förlamar man musklerna i just det område man behandlar.

Nyheten som bör ingå i ditt hudvårdsprogram kan du nu köpa med hela 30 % rabatt.

 

Att spruta in Botox är helt klart effektivt – på några månader klarar man inte att rynka till exempel pannan eller ”argrynkan”, och det gör att man ser slätare och mer avspänd ut. Men man är beroende av att ständigt upprepa behandlingen, och en del kan se lite ”konstgjorda” ut utan naturlig mimik.

 

Är det verkligen mimiken som gör att vi får rynkor?

De flesta rynkor orsakas faktiskt inte av ansiktets mimik. Rynkor uppstår i regel runt trettioårsåldern – det är sällan man kan se rynkor och linjer hos barn och unga, även om de gör massor av grimaser varenda dag. Dessutom dyker ju rynkor även upp på hals, bröst, handleder, mage och baksidan av låren. Och linjerna – de dyker väl egentligen upp överallt …?

 

När vi har passerat 30 börjar hudens kollagennivå gradvis att sjunka. Kollagenet är den största enskilda faktorn som påverkar hudens elasticitet. När kollagennivån sjunker klarar inte huden att försvara sig mot sol, föroreningar, ansiktsrörelser, dålig kost eller cigarettrökning på samma sätt som tidigare. Vi får då rynkor och linjer i huden och det tar längre tid för märken att slätas ut. Några typiska exempel är ”sovmärken” i ansiktet efter kudden, märken efter strumpor, ränder runt handlederna eller runt midjan av byxlinningen osv. Huden är helt enkelt inte lika spänstig som tidigare. Genom att tillföra kollagen kan man bidra till att motverka processen och därmed uppleva att huden får förnyad elasticitet.

 

Välj rätt behandling!

Det finns flera typer av kollagen på marknaden och det är inte alla som kan visa samma dokumenterade resultat. Studier har nämligen visat att för att kollagenet ska ha effekt på rynkor måste kollagenpeptiderna vara nedbrutna i precis de längder som huden kan tillgodogöra sig. Därför är det viktigt att välja rätt typ av kollagen, eftersom det inte är alla som kan påvisa samma effekt.

 

Oslo Skin Lab® lanserar nu The Solution™ Anti-wrinkle collagen. Det är ett smaklöst pulver som tillsätts i valfri mat eller dryck. The Solution™ är den enda produkten i Skandinavien som innehåller Verisol®-kollagenet som har visat effekt i dubbelblinda studier.

 

Studier på Verisol® kollagen visar tydlig effekt. Studien var randomiserad, dubbelblind och placebokontrollerad och genomfördes på 114 kvinnor i åldern 45-65 år. Varken de som deltog i studien eller de som utförde den visste alltså vilka av deltagarna som fick kollagen och vilka som fick placebo (sockerpiller). Det fanns 57 kvinnor i varje grupp. Läs mer om studieni faktarutan.

 

Dr. Stephan Hausmanns, Vice President Business Unit Health & Nutrition:

– Detta framgår tydligt av en signifikant ökning av syntes av kollagen och elastin, med resultatet av statistiskt signifikant minskning rynkor efter bara fyra, och ännu mer framträdande efter 8 veckors behandling. Med andra ord såg deltagarna betydligt yngre ut efter behandlingen.

 

Vill du prova kollagen med dokumenterad effekt på rynkor och fina linjer? Som medlem får du 30% på ordinarie pris.

Väldokumenterade studier styrker produktens effekt

2014 publicerade det tyska företaget Gelita resultaten av försök med oralt intag av kollagenpeptider av varumärket Verisol®. Den dubbelblinda studien var randomiserad och placebokontrollerad med 114 försökspersoner (kvinnor) i åldern 45–65 år.

 

Efter fyra veckors behandling uppvisade gruppen som hade fått Verisol® en statistiskt signifikant reduktion av rynkdjupet runt ögonen på mer än 7,2 procent i genomsnitt, och efter åtta veckor uppmättes en reduktion på hela 20,1 procent i genomsnitt.

 

Läs mer och ladda ner studien här.

Köp produkterna här

  • The Solution™

    The Solution™ har dokumenterad effekt på rynkor. Bli medlem: 398:-/förpackning (ingen bindningstid). Enkelköp: 568:-/förpackning.

    Köp nu

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies