Single post hero

Svenskarnas främsta pensionsdrömmar – topp fem

Resa och vila mer – och bosätta sig i ett varmare land. En ny undersökning visar vad vi svenskar helst vill göra när vi går i pension.

Just nu: Ladda ner appen NOWO – du kan vinna 100 000 kronor till din pension.

Oavsett vad vi drömmer om, vill vi alla ha en trygg framtid när vi går i pension. Tillsammans med marknadsundersökningsföretaget Survey Monkey har spar-appen NOWO gjort en stor medlemsundersökning kring vad vi svenskar vill göra när vi går i pension. Här är de fem aktiviteter som fick flest röster.

JAG DRÖMMER OM ATT:

1. Resa (60 %*)
2. Bo utomlands i solen (49 %)
3. Träffa familj och vänner mer (41 %)
4. Vila och ta igen mig (29 %)
5. Syssla med min hobby (25 %)
* procent av de tillfrågade

– Undersökningen går att koppla ihop med den problematik som många människor kommer att hamna i. Får man bara 55 procent av sin slutlön i pension – och inte har sparat extra – kommer man inte ha råd att resa utomlands eller hinna träffa sina vänner. Så lyder den krassa verkligheten. Men om man har jobbat ett helt liv ska man faktiskt kunna nå sin dröm: att få träffa sina nära och kära, och åka utomlands om man nu vill det, säger Rutger Selin, vd på NOWO.

– Tyvärr måste vi alla göra lite extra idag för att få möjligheten att förverkliga våra pensionsdrömmar imorgon. Och det är just det här som NOWO vill hjälpa till med på ett enkelt sätt.

Spara när du handlar, över 1000 butiker anslutna.

För dig med smartphone:
Ladda ner appen NOWO till iPhone här
Ladda ner appen NOWO till Android här

Det här är NOWO

NOWO är ett privatägt bolag som grundades 2014 och idag har tusentals nya medlemmar som ansluter sig varje månad. Spar-appen är central i NOWO:s verksamhet. Med hjälp av BankID säkerställs att informationen är säker och tryggad. Dessutom är NOWOs utvalda samarbetspartners alla välkända aktörer på bank-, betal- och finansmarknaden och står under tillsyn Finansinspektionen.

 

Allt sparande via NOWO hamnar i fonden NOWO Fund som har en förvaltningsavgift om fn 0,3%. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i NOWO Fund kan både öka och minska i värde, och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

 

NOWO Mastercard:
Om du väljer att ansöka om det frivilliga NOWO Mastercard är kreditgivaren Resurs Bank AB. Vid ett kreditbelopp om 30.000 kr med en rörlig årsränta om fn 12,36 % och en delbetalningstid om 1/10 uppgår den effektiva räntan till 14,26 %