Single post hero

Så förverkligar du dina pensionsdrömmar

Svenskarnas drömmer mest om resor och boende på soligare breddgrader visar undersökning. Så här gör du för att drömmen ska bli sann.

Ladda ner NOWOs app i App Store
Ladda ner NOWOs app i Google Play

NOWO har gjort en stor medlemsundersökning tillsammans med marknadsundersökningsföretaget Survey Monkey kring vad vi svenskar vill göra när vi går i pension. De fem aktiviteter som fick flest röster blev:

 1. 1. Resa (60 %*)
  2. Bo utomlands i solen (49 %)
  3. Träffa familj och vänner mer (41 %)
  4. Vila och ta igen mig (29 %)
  5. Syssla med min hobby (25 %)
  * procent av de tillfrågade

Den tråkiga verkligheten är dock att många inte kommer att ha råd med sina drömmar den dag de går i pension. Den allmänna och tjänstepensionen räcker inte till.

– Får man bara 55 procent av sin slutlön i pension – och inte har sparat extra – kommer man inte ha råd att resa utomlands eller hinna träffa sina vänner, säger Rutger Selin, vd på NOWO.

Med ett privat pensionssparande kan man dock säkra upp inför sin sänkta inkomst. Sparar man med NOWO:s app hjälper dig att nå dina sparmål på flera sätt. Du kan både spara varje dag, spara när du handlar och snabbspara. Allt sparande investeras i NOWO Fund som förvaltar pengarna och har en förväntad avkastning på 6 procent*.

– Tyvärr måste vi alla göra lite extra idag för att få möjligheten att förverkliga våra pensionsdrömmar imorgon. Och det är just det här som NOWO vill hjälpa till med på ett enkelt sätt.

*Varje sparad krona i NOWO:s app beräknas bli 8 kronor vid pensionen om man är 30 år idag och går i pension vid 67 års ålder. Detta beror på att kronan investeras i NOWO fund som har ett avkastningsmål om 6 %. Det är dock viktigt att veta att sparande i fonder både kan öka och minska i värde och att historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Ladda ner NOWOs app i App Store
Ladda ner NOWOs app i Google Play