Hela den här avdelningen är en annons

Rädd att bli tunnhårig? Lär dig se symtomen

En stor del av de svenska männen men även många kvinnor lider av androgen alopeci, ärftligt håravfall. Det innebär att man tappar hår, något som kan upplevas jobbigt framför allt om man är ung. Men det kan gå att få stopp på det om du lär dig tyda de första tecknen.

Här kan du hitta produkten som hjälper dig mot tunnhårighet och håravfall.
 
 

Det första du ska kolla upp är enkelt: kontrollera om någon eller några i din närmaste familj drabbats av permanent håravfall. Om så är fallet är risken stor att också du kommer att tappa hår tidigt i livet.
Men om du lär dig tyda tecknen kan du kontrollera håravfallet.

 

För män är det första tecknet på androgen alopeci större vikar i tinningarna. Hårfästet kryper allt längre bak och många gånger bildas också som en stor måne på bakhuvudet. Månen kan vara lätt att missa eftersom man sällan tittar på sitt eget bakhuvud. Då tvingas man förlita sig på att nära och kära påpekar att det börjar bli lite kalt med hår.  Ser man tecken på att man tappar hår är det viktigt att så tidigt som möjligt starta behandlingen då chansen att behålla håret och få tillbaka det man tappat är större ju tidigare man sätter in behandlingen.

 

Kvinnor som lider av ärftligt håravfall upplever det oftast först i klimakteriet. Hos kvinnor framträder håravfallet mer blygsamt och mer utspritt över hela huvudet. De blir sällan helt skalliga men kan mycket väl få kala fläckar och stripigt hår.

 

Nu finns det en svenskutvecklad medicinteknisk produkt som visat sig vara mycket effektiv mot håravfall som beror på androgen alopeci. Studier av Provexin™A100HF som genomförts vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg visade att hälften av dem som använde produkten fick ökad hårväxt med 50 procent. Produkten har inga kända biverkningar.

 

Tappar du hår? Testa Provexin ™A100HF här för halva priset.

Köp produkterna här

  • Provexin™

    Provexin™A100HF är en ny medicinteknisk produkt som har kliniskt dokumenterad effekt på ärftligt håravfall. Nu halva priset: 199 kr.

    Köp nu

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies