Hela den här avdelningen är en annons

Därför tappar kvinnor hår

Få uppskattar att bli tunnhåriga. Men för kvinnor kan det upplevas extra jobbigt då det är mer ovanligt.
Här är orsaken till att kvinnor tappar hår – och det här ger bevisad effekt mot håravfallet.

Tappar du hår? Testa Provexin ™A100HF här. Just nu: halva priset.
 
 

Både män och kvinnor kan tycka att det är jobbigt att tappa håret. Manligt ärftligt håravfall, Androgen Alopeci, är vanligare bland män men förekommer också bland kvinnor. I vissa fall kan håravfallet börja innan 30 års ålder även om det blir vanligare senare i livet. Vid 50-årsstrecket är det inte ovanligt att kvinnor också blir tunnhåriga.

 

Håravfallet ser oftast inte likadant ut för kvinnor som för män. Männen får de klassiska flikarna längst fram och en kal fläck längre bak i mitten.
Kvinnor blir mer generellt tunnhåriga. Det går långsamt och kan döljas i flera år men efter ett tag syns det. Vid 50-årsåldern drabbas 10-15 procent av alla kvinnor av Androgen Alopeci och börjar därmed tappa hår. Anledningen är att manligt könshormon tar över efter menopausen då det kvinnliga könshormonet minskar.

 

För att stoppa utvecklingen kan man testa produkten Provexin™A100HF, en produkt som har en bevisad effekt mot håravfall. Produkten har testats i en studie utförd vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Hos ungefär 50 procent av de som använde produkten ökade hårväxten med 50%. Hos en tredjedel ökade den med hela 100%.

 

I an annan studie gjort av hudläkare i Berlin 2010 kunde man redan efter fyra veckor kunde man se en signifikant skillnad. 110 patienter deltog i studien, varav en tredjedel av dessa var kvinnor. Att drabbas av ärftligt kan vara psykiskt påfrestande och det är många som söker hjälp för detta. För kvinnor är det ännu mer stigmatiserat då det är mer ovanligt.

 

Provexin™A100HF har dokumenterad effekt på hårväxt och just nu erbjuder de 50% rabatt.

* Provexin™A100HF är helt utan kända biverkningar och kan kombineras med vanliga stylingprodukter.
* Gelen Provexin™A100HF stryks på i områden där håret är helt eller delvis borta, två gånger om dagen.
* Den geleartade konsistensen absorberas in i huden och syns inte

Köp produkterna här

  • Provexin™

    Provexin™A100HF är en ny medicinteknisk produkt som har kliniskt dokumenterad effekt på ärftligt håravfall. Nu halva priset: 199 kr.

    Köp nu

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies