Hela den här avdelningen är en annons

Allt du behöver veta om androgen alopeci

Orsaken till 95 % av alla håravfall är androgen alopeci, ärftligt håravfall.
Här svarar experten på allt du behöver veta om ärftligt håravfall.

Just nu kan du beställa Provexin™A100HF för halva priset.

 

Hur går det till när hår växer?

När ditt hår växer går det igenom tre faser. Tiden när det faktiskt växer, vilofasen (ungefär 3-4 månader) och den sista fasen när hårstråt släpper från hårsäcken och faller av naturligt. Varje hårstrå har alltså en begränsad livslängd.

 

Vad beror ärftligt håravfall på?

Vid ärftligt håravfall kan inte hårsäcken återgå till växtfasen och därmed förhindras nytt hår från att växa fram. Om detta pågår i många år blir det omöjligt för hår att växa där igen. Dessutom blockerar en blandning av hudrester hårsäcken, vilket gör det svårt att skapa nytt liv i hårsäckarna.

 

Vilka är symptomen för ärftligt håravfall?

För män är det första tecknet större vikar i tinningarna. Hårfästet kryper allt längre bak och många gånger bildas som en stor måne på bakhuvudet.

För kvinnor framträder håravfallet mer blygsamt och mer utspritt över hela huvudet. De blir sällan helt skalliga men kan mycket väl få kala fläckar och stripigt hår.

 

Hur kan jag få bukt på problemet?

Det finns en gelprodukt med dokumenterad effekt på att ge ökad hårväxt.

– I hårsäckarna finns ett anlag som kan väckas på nytt och nytt hår kan då börja växa i den gamla hårsäcken, säger docent Jonas Müntzing, som har utfört flera omfattande studier i ämnet håravfall hos män och kvinnor.

– Med Provexin™A100HF har vi kunnat visa att anlaget kan väckas till liv igen.

 

Hur fungerar Provexin™A100HF?

Provexin™A100HF innehåller en aktiv ingrediens, 1,5 pentandiol, som är fuktighetsgivande och kan tränga in i hårsäckarna. Det fungerar som ett lösningsmedel som rensar ut smuts och beläggningar som orsakats av androgen alopeci, och kan på så sätt hjälpa nytt hår att växa.

 

Dessutom innehåller ProvexinA100HF näringsämnen som pollenextrakt, zink, biotin och vitamin E som kan stimulera och hjälpa fram ny hårväxt.

 

Hur vet jag att produkten fungerar?

Provexin™A100HF är en av få produkter mot tunnhårighet som har testats kliniskt. I en studie på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg behandlades 20 personer med gelprodukten. Genom att räkna hårstrån inom definierade områden kunde forskarna se att hälften av deltagarna fick ökad hårväxt med 50 %, medan en tredjedel fick dubbelt så mycket hår tillbaka. Men det tog några månader innan de själva upplevde skillnad.

 

Just nu kan du beställa Provexin™A100HF för halva priset.

Köp produkterna här

  • Provexin™

    Provexin™A100HF är en ny medicinteknisk produkt som har kliniskt dokumenterad effekt på ärftligt håravfall. Nu halva priset: 199 kr.

    Köp nu

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies