hela denna avdelning är en annons från Nicorette®

”Nu återstår bara resten av livet…”
15 januari, 2017

”Nu återstår bara resten av livet…”
15 januari, 2017

 

Det är verkligen HELT otroligt att det, om bara några timmar, är en hel VECKA sedan jag drog mitt sista bloss! Jag tror inte du anar hur stolt jag är för att jag har klarat av att hålla mig helt rökfri så här länge.

 

Imorse var jag uppe med tuppen, förstår inte vart all energi kommer ifrån men välkommen är den. Jag både hann baka bröd och avverka en långpromenad med hunden innan sonen behagade vakna.

 

I övrigt har jag mest hasat runt i pyjamas och hotelltofflor större delen av dagen och bara njutit utav doften av nytvättat hår och nybakat bröd. De senaste dagarna har jag nämligen märkt hur underbart mycket jag inte reflekterat över (eller kunnat känna doften av) luktar.

 

 

Innan jag lade av med rökningen bestämde jag mig för att ge mig själv en morot. Om jag klarade av att sluta så väntade nämligen en belöning till mig själv med något jag länge velat ha. Eftersom jag är utrustad med ett gott självförtroende beställde jag självklart min belöning i förväg och om några timmar får jag äntligen öppna den!

 

 

För mig har det känts viktigt att ha små belöningar att se fram emot under veckan när det känts tufft. Därför hade jag även lovat sonen att vi skulle fira mitt nya, rökfria liv tillsammans på favoritrestaurangen ikväll. Och som vi firade…

 

 

Ikväll gick vi verkligen ”all in” på Umami Monkey för det är inte bara luktsinnet som har förbättrats utan även smaksinnet (på gott och ont)…

 

 

Vad sägs t.ex. om min burgare med umamibacon, chevré och honungscremé, taleggio, parmesancrisp, basilikamarinerad paprika och soyakaramelliserad lök?

 

 

Eller sonens med umamibacon, caesar dip, parmesan crisp, romansallad och karamelliserad lök.

 

 

För att verkligen säkerställa att vi inte ska behöva somna hungriga toppade vi middagen med varsin ”House of Mess” också, för säkerhets skull.

 

 

Jag kan faktiskt inte minnas när jag senast njöt så av en middag och då menar jag både av sällskapet och förmågan att uppleva alla smaker på ett helt nytt sätt.

 

 

Därmed var första veckans utmaning avklarad och mina humörsvängningar till trots ger mig t.o.m. sonen MVG för att ha lyckats hålla mig helt rökfri. Nu återstår bara resten av livet… Vill du fortsätta följa mig på min resa hittar du mig på www.azabrennander.se

 

Kram Åza

 

Det här inlägget är sponsrat av NICORETTE®.

 

Nicorette (nikotin) tuggummi, inhalator, resoriblett, depotplåster, sugtablett, munhålespray. Läkemedel vid rökavvänjning. Från 18 år. Läs alltid bipacksedeln, särskilt vid sjukdom eller graviditet. © McNeil Sweden AB, Box 4007, 169 04 Solna, 2016. SE/NI/16-1583.