hela denna avdelning är en annons från Nicorette®

”Oerhört viktigt att ha ett nätverk som stöttar”
13 januari, 2017

”Oerhört viktigt att ha ett nätverk som stöttar”
13 januari, 2017

 

Summerar dag 5 med att konstatera att jag fortfarande är 100 % rökfri. Har faktiskt lite svårt att förstå att jag inte har rört en cigarett på snart fem dygn och att jag gillar känslan av att inte låta mig styras av nikotinbegäret.

 

Det har krävts en vilja av stål hittills men även en massa stöd från nära och kära runt omkring. Jag inser hur oerhört viktigt det är att ha ett nätverk som stöttar, kommer med pekfingrar, påminnelser och ifrågasättanden när jag hittat på den ena förklaringen bättre än den andra för att bara få ta en cigarett till innan jag ”lägger av på riktigt”.

 

Som utanför porten till kontoret idag när svägerskan/kollegan insåg att jag på ren rutin började riva runt i väskan efter tändare och cigaretter och föreslog att vi skulle sätta oss en liten stund på bänken utanför och prata om något roligt som absolut inte kunde associeras till rökning.

 

 

Eller som ikväll när två andra goa vänner tyckte att jag var värd en belöning för att jag varit ståndaktig så här långt och efter lite lirkande fick mig att ställa upp på en rökfri after work med massor av pepp, skratt och värme istället för att frysa vid askoppen utanför (som de själva uttryckte det)!

 

 

Belöningen.

 

 

Tack älskade vänner, med er hjälp har jag klarat mig igenom dag 5 och nedräkningen mot första veckan som rökfri kan börja nu när helgen äntligen står för dörren!

 

 

Kram Å

 

Det här inlägget är sponsrat av NICORETTE®.

 

Nicorette (nikotin) tuggummi, inhalator, resoriblett, depotplåster, sugtablett, munhålespray. Läkemedel vid rökavvänjning. Från 18 år. Läs alltid bipacksedeln, särskilt vid sjukdom eller graviditet. © McNeil Sweden AB, Box 4007, 169 04 Solna, 2016. SE/NI/16-1581.