hela denna avdelning är en annons från Nicorette®

”Rejäl utmaning att motstå cigaretten efter mat och vin”
11 januari, 2017

”Rejäl utmaning att motstå cigaretten efter mat och vin”
11 januari, 2017

 

Dagen har faktiskt gått ganska bra för jag har lyckats hålla kontroll på sötsuget. Jag misstänker dock att det kan ha att göra med att jag såg fram emot att äta lite extra gott och ta ett glas vin ikväll eftersom det är sk. ”Lillelördag”.

 

Samtidigt insåg jag såklart att det skulle bli en rejäl utmaning att motstå cigaretten efter mat och vin så jag övervägde faktiskt ett tag att skippa vinet och dricka vatten istället. Men när min middagsgäst (som än så länge är lite hemlig) korkade upp en flaska Chardonnay till skaldjuren var jag inte människa att säga nej.

 

 

Hade jag velat välja den enkla vägen ikväll skulle jag givetvis undvikt vinet eftersom jag förknippar det så oerhört starkt med cigaretter. MEN varför välja den lätta vägen när man kan ta den svåra? Striden mellan att göra rätt och fel var hårfin. Ena stunden försökte Fröken Fel övertala mig om att EN enda ynka liten cigg efter maten när det till på köpet är Lillelördag inte skulle kunna spela någon som helst roll i världshistorien.

 

Nästa sekund hoppade Fröken Rätt fram med pekfingrar och bister uppsyn och upplyste mig bryskt om allt skulle bli ännu svårare om jag föll till föga för suget och lyssnade på Fröken Fel.

 

Nu väntar sängen och jag konstaterar belåtet att jag trots god mat, vin och Lillelördag har tagit mig igenom min tredje dag som rökfri och att Fröken Rätt gick segrande ur striden ikväll!

 

 

Kram Å

 

Det här inlägget är sponsrat av NICORETTE®.

 

Nicorette (nikotin) tuggummi, inhalator, resoriblett, depotplåster, sugtablett, munhålespray. Läkemedel vid rökavvänjning. Från 18 år. Läs alltid bipacksedeln, särskilt vid sjukdom eller graviditet. © McNeil Sweden AB, Box 4007, 169 04 Solna, 2016. SE/NI/16-1579.