" />
Hela den här avdelningen är en annons

Lån

Presenteras av

Spara tusenlappar med några knapptryck

Betalar du för mycket ränta på dina lån – men tycker inte om att sitta på ett bankkontor och förhandla? Lösningen finns i en dator nära dig. Använd en tjänst som jämför bankernas räntor.

Spara tusenlappar – jämför olika bankers ränta här, det är snabbt och enkelt!
 

Världen blir alltmer digitaliserad, och vi sköter numera väldigt mycket via nätet. Varför inte också hantera alla sina bankärenden där?

– Alla svenskar borde med jämna mellanrum se över sina räntor och kostnader, en gång om året ungefär. Det finns tusenlappar att spara på bara några enkla knapptryck, säger Olof Norlander, affärschef på jämförelsetjänsten MyLoan.

 

En gratis jämförelsetjänst

De allra flesta har någon gång tagit ett privatlån (det vill säga ett lån utan någon form av säkerhet) – om det så har varit för en husrenovering eller ett möbelköp eller något annat.

– Bolån och billån kan man sitta vid ett middagsbord med vänner och diskutera utan problem. Men när det kommer till privatlån, så är det liksom något som nästan anses vara fult – och därför är vi kanske heller inte lika medvetna och noggranna när vi tar ett sådant, trots att det nästan alltid finns en stor kostnadsbesparing i att jämföra sina privatlån, säger Olof Norlander.

 

Det bästa sättet att hitta det mest fördelaktiga privatlånet är att använda sig av en gratis jämförelsetjänst på nätet. Det går fort, det är smidigt – och man behöver inte lämna köksbordet.

– Här får man raka svar och erbjudanden från flera banker – och det är bara att välja den som passar bäst. Tänk på att bankerna slåss för att få just dig som kund.

 

Det kan påverka din ränta

Innan man tecknar upp sig för ett låneerbjudande från en bank finns det en del saker man bör vara observant på.

– Det är den effektiva räntan som anger de totala kostnaderna för lånet – med avi- och uppläggningsavgift och andra avgifter. Var därför särskilt uppmärksam på den. För många kreditupplysningar och för många kreditkort är saker som kan påverka din ränta negativt, eftersom det påverkar din kreditbedömning, säger Olof Norlander, och fortsätter:

– Genom att använda en jämförelsetjänst på nätet, så görs bara en kreditupplysning som sedan många banker får ta del av och det ska inte påverka räntan i det erbjudande som man får. Men, när man väl fått ett erbjudande så gäller det att signa upp sig snabbt – erbjudandet är just bara ett erbjudande och det är tidsbestämt, ofta 30 dagar.

 

Spara tusenlappar – jämför olika bankers ränta här, det är snabbt och enkelt!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies