" />
Hela den här avdelningen är en annons

Lån

Presenteras av

Lista: Det här kan spara dig tusenlappar – varje månad

Januari och vintern är här, och många plånböcker är tomma.
Det är dags för en nystart – även för privatekonomin.
Här kommer sju tips från Olof Norlander på MyLoan som gör att du får mer pengar i plånboken.

Spara tusenlappar – jämför olika bankers ränta här, det är snabbt och enkelt!
 

1. Jämför alltid

”Oavsett vad du ska köpa är det alltid bra att jämföra olika erbjudanden. Ju mer kostsamt ett köp är, desto mer finns ofta att spara.”

 

2. Kapa fasta kostnader

”Netflix, Spotify, HBO, Viaplay, CMore … Är det värt att ha alla dessa nöjen – och framförallt samtidigt? Vilka använder du mer sällan?”

 

3. Försäkringarna

”Det är ofta stor skillnad mellan olika bilförsäkringar och bolagen höjer ofta premien efter det första året. Se därför till att hålla dig uppdaterad och var inte rädd för att byta bolag.”

 

4. Gör en budget

”Att ha en bra överblick över sin ekonomi är a och o. Det blir betydligt enklare att dra ner på onödiga utgifter – om man kan lokalisera dem…”

 

5. Lägg undan pengar

”Skapa en automatisk överföring varje månad från ditt lönekonto till ett sparkonto eller exempelvis Nordnet eller Avanza. Människan har en bra förmåga att leva upp sina tillgångar, därför är det alltid bra att redan från början säkra upp och spara en viss summa.”

 

6. Planera maten

”Förutom att en matlåda till jobbet i regel blir billigare, så finns det också andra sidoeffekter: du vet vad du stoppar i dig, du kan äta nyttigare – och du kan många gånger också äta godare.”

 

7. Jämför lånen

Att konkurrensutsätta sina lån är ett av de bästa knepen att spara tusentals kronor varje år. Det är gratis och man behöver inte ändra på något i sitt vardagliga leverne.”

 

Spara tusenlappar – jämför olika bankers ränta här, det är snabbt och enkelt!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies