" />
Hela den här avdelningen är en annons

Lån

Presenteras av

Låt inte kontantinsatsen sätta krokben för ditt bostadsköp

Du känner säkert igen det. Du behöver verkligen en bostad, men har inte råd med handpenningen.
Men det finns ett sätt att köpa bostad, utan att du har sparpengar till kontantinsatsen.

Här kan du jämföra olika bankers räntor och se hur mycket just du kan spara. Det tar bara några minuter.

 

Lösningen heter MyLoan. Där kan du få hjälp med lån med bra villkor till handpenningen. Du kan låna upp till 400 000 kr.

– Från och med den 19 oktober har vi dessutom en bank som kan bevilja upp till 500 000 kr, meddelar Josefine Jönsson på jämförelsesajten och låneförmedlaren MyLoan.

 

För att få lån via MyLoan behöver du uppfylla fyra grundkrav. Du måste vara över 18 år, svensk medborgare, tjäna mer än 10 000 kronor per månad och inte ha några betalningsanmärkningar. Kan du bocka för dem är du på god väg att kunna köpa din nya bostad ­– utan sparbössa.

 

Processen för ansökan är lätt:

  1. Börja med att surfa in på MyLoan.
  2. Fyll i uppgifter om typ av lån, vilken summa du önskar låna och hur fort du vill betala tillbaka pengarna, dina personuppgifter och hur man kan nå dig.
  3. Klicka på jämför.

 

Det som händer nu är att en kreditupplysning tas och din ansökan bearbetas därefter och skickas ut till 18 olika banker. De i sin tur slåss i en budgivning om att få just dig som kund genom att erbjuda dig den bästa räntan.

– Svaret får du inom 24 timmar, i vissa fall redan efter ett par minuter. Men de flesta banker svarar på mellan 3–4 timmar, säger Josefine Jönsson.

 

Främst för dig med god ekonomi

Räntevillkoren sätts individuellt utifrån din privatekonomiska situation, därför kan samma låneförfrågan ge olika resultat hos olika banker. Se till att göra en noggrann ekonomisk kalkyl innan du tar ett privatlån till handpenning, eftersom det är en dyrare typ av lån jämfört med bolån.

 

Lån till kontantinsats är främst en möjlighet för dig med god ekonomi och bra marginaler – men som saknar sparande till insatsen.

 

Här kan du jämföra olika bankers räntor och se hur mycket just du kan spara. Det tar bara några minuter.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies