" />
Hela den här avdelningen är en annons

Världens mest extrema lyxboenden

Tänk att ha så mycket pengar att du kan bo precis var du vill.
Det kan bli verklighet.
Men var skulle du bosätta dig då?

En svensk kan vinna 6,7 miljarder – testa ditt turnummer och var med i dragningen

 

Föreställ dig 6,7 miljarder kronor. Det går att köpa mycket för ett sånt stort belopp, väldigt många olika saker. Eller färre men värre. Här är världens mest extrema lyxboenden – med 6,7 miljarder på kontot är det bara att välja och vraka:

 

• I Bel Air i Kalifornien finns världens dyraste privathus. Det är värderat till 2,2 miljarder kronor men då ingår 3 500 kvadratmeter boendeyta, en bowlinghall, helikopterplattor, bio, spa, glassbarer och mycket, mycket mer. Driften är också hyfsat dyr, totalt uppskattas 70 anställda krävas för att driva runt kåken. Det är Bruce Makowsky, som byggde sin förmögenhet på att sälja plånböcker och handväskor, som har uppfört huset som han kallar för ”världens åttonde underverk”.

 

Testa ditt turnummer och var med i jättedragningen

 

• Vill du ha slottskänsla? Chateau Louis XIV är beläget mellan Versailles och Marly-le Roi och byggdes för ett tiotal år sedan men i autentisk 1700-talsstil. Slottet omges av en park på 23 hektar. En köpare från mellanöstern slog till för några år sedan och köpte hela bygget för 2,5 miljarder kronor. Den totala ytan uppgår till 4 600 kvadrat, allt utsmyckat i de mest exklusiva materialen. Här finns bland annat tio sovrum, en jättehall med 16 meter takhöjd, biorum, gigantiska akvarium, nöjesrum och ett enormt bibliotek.

 

• Somliga trivs bäst i lägenheter. För tre miljarder kronor kan ett penthouse i fem våningar i det blå huset Tour Odéon i Monaco bli ditt. Översta våningen ligger 170 meter ovanför havet och har vattenrutschkana ner till en privatpool. Några andra faciliteter som ingår är dygnet-runt-service, en privatchaufför, spa, gym, kök på alla våningsplan och biosalong. Utsikten över Medelhavet från panoramafönstren och från varje vånings balkonger är förförisk.

 

Testa ditt turnummer och var med i jättedragningen

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio