" />
Hela den här avdelningen är en annons

Lyxliv på Seychellerna eller en månfärd? Det här kan du göra för 6,7 miljarder

Har du någon gång lekt med tanken vad du kan göra för svindlande 6,7 miljarder kronor?
Lugn, du kan sluta fundera. Här kommer sju – nästan – overkliga saker som du lätt skulle ha råd med.

En svensk kan vinna 6,7 miljarder – testa ditt turnummer och var med i dragningen

 

1. Åka till månen

Företaget Space X säljer månresor för det överkomliga priset av 500 miljoner kronor. Resan tar en vecka – och du kan alltså ta med dig dina 15 närmaste vänner också, på en helt oförglömlig semestertripp.

 

2. Köpa ett fotbollslag

De största klubbarna är knappast till salu, men varför inte slå till på ett lag i engelska andradivisionen? Flera av dem har gått för cirka en halv miljard kronor senaste åren. Du behöver lite spelare också. Hosta upp en miljard var för drömspelare som Messi, Neymar, Mbappé och Hazard. Då återstår ändå över 2 miljarder du kan lägga på en tränare och fler spelare.

 

3. Boka Beyoncé

Enligt flera samstämmiga uppgifter tar den amerikanska superstjärnan i runda slängar 50 miljoner kronor för en privatspelning. Med 6,7 miljarder på kontot har du råd att boka henne 134 kvällar i rad – men det kanske blir lite tjatigt i längden? Varva i så fall med Justin Bieber, Bruce Springsteen och Coldplay (som alla tar runt tio miljoner kronor), så kan du hålla på i ett år – med en konsert varje kväll.

 

4. Leva lyxliv på Seychellerna

Trött på höstrusk, regn och mörker? Det lyxigaste boendet på Seychellerna står och bara väntar och lockar med all-inclusive av högsta internationella a-la-carte-klass, egen pool och spa – för bara 550 000 kronor per månad. Ett år där kostar 6,6 miljoner kronor, en spottstyver med tanke på banksaldot.

 

5. Läppja världens dyraste champagne

Glöm bubblet du vanligtvis köper, den här flaskan är prydd med 6 500 certifierade diamanter, väger 8 kg och innehåller 100 cl exklusivt bubbel – pris 18 miljoner kronor. Världens dyraste champagne heter Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne.

 

6. Köpa en egen ö

För den med rätt plånbok finns alltid en ledig ö. I de svenska skärgårdarna kan de kosta mellan 15 och 40 miljoner kronor, ungefär, men vill du slå på riktigt stort så finns exempelvis filippinska paradisön Apo till salu för i runda slängar 600 miljoner kronor. Då har du ändå kvar över 6 miljarder!

 

7. Frossa i skaldjur

Var beredd när auktionen drar i gång för nästa års premiärhummer. Om den går för rekordpriset från 2012, så landar den på 102 000 kronor per kilo. Krydda med lite dyra ostron och havskräftor och god dryck, bjud hem vänner och bekanta – och du har ändå i stort sett inte rört dina 6,7 miljarder kronor.

 

Testa ditt turnummer och var med i jättedragningen

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio