" />
Hela den här avdelningen är en annons

Fler svenskar spelar på lotto online – rekordstora jackpottar i år

Fler lottofrälsta världen över har börjat spela online, vet du vad det innebär? Ju fler spelare – desto större vinstsummor.

Spela Euromillions från Sverige med Europas största lottovinster – köp 1 rad få 1 gratis.Spela Euromillions från Sverige med Europas största lottovinster – köp 1 rad få 1 gratis.

 

Allt fler av våra dagliga aktiviteter flyttas till nätet, det inkluderar även lottospelande. I och med att antalet spelare har ökat blir även fler och fler lotterier, som tidigare begränsats till enstaka land, nu tillgängliga för svenska spelare. Fler spelare innebär även större vinstsummor – en win-win för spelare och lotterier.

 

De stora jackpottarna just nu

Powerball är en lotterigigant från USA med stora mängder spelare och enorma jackpottsummor. Den 13:e januari 2016 skrev Powerball historia med världens största jackpottvinst någonsin: Hela 1,59 miljarder dollar, motsvarande 14 miljarder kronor. Jackpotten som just nu står på spel är 5,5 miljarder kronor, en summa som inte går av för hackor.

 

På den europeiska fronten erbjuder EuroMillions just nu en jackpottsumma på 960 miljoner kronor. Euromillions är europas största lotteri och är känt för sina stora jackpottar med europeiska mått mätt.

 

Se här de jackpottar som står på spel.Se här de jackpottar som står på spel.

 

Vad är reglerna och när sker dragningarna?

 

Powerball

– Du väljer fem huvudnummer samt ett bonusnummer.

– Dragningarna sker på morgonen på torsdagar och söndagar.

 

EuroMillions

– Du väljer fem huvudnummer och två bonusnummer.

– Dragningarna sker klockan 20.00 på tisdagar och 21.00 på fredagar.

 

Hur spelar man som svensk?

Powerball, EuroMillion samt alla de andra stora internationella lotterierna finns samlade på Multilotto. Genom att spela online behöver du aldrig vara orolig för att tappa bort lottorader eller glömma att kontrollera dem, eftersom du blir meddelad direkt när du har vunnit.

 

Du behöver inte heller sitta vid datorn för att spela – det går lika bra att vara i farten med mobiltelefonen, eller att spela på en tablet i hemmets lugna vrå. Oavsett om du är erfaren veteran som har dina turnummer spikade på förhand eller om du testar för första gången och låter datorn slumpa fram numren åt dig, så är Multilotto ett enkelt sätt att spela online.

 

Här kan du spela på PowerballHär kan du spela på Powerball

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio