" />
Hela den här avdelningen är en annons

Eurojackpot rullade över – här är tipsen för hur du vinner drömvinsten

Eurojackpot rullade över och nu är jackpotten uppe i 290 miljoner kronor. Här är expertstrategin för hur du ökar chansen att vinna nästa dragning.

Spela på Eurojackpot och var med i miljondragningen.

 

Multilotto har grävt fram några strategiska experttips på hur du maximerar din chans att vinna hela jackpotten.

 

Välj en blanding av jämna och udda nummer

När du väljer dina favoritnummer, tänk på att du borde ha en blandning av jämna och udda nummer på din lott. Det är väldigt ovanligt att en vinnande kupong består av endast jämna eller udda nummer, det händer faktiskt endast 4 % av dragningarna.

 

Den bästa strategin är att ha 2/3 eller 3/2 fördelning mellan udda och jämna, det vill säga tre udda och två jämna nummer eller vice versa, när du väljer dina fem nummer. Det är ett av de mönstren har synts i cirka 70 % av alla dragningar.

 

Höga-låga nummer

Precis som med blandningen av jämna och udda nummer, så kan du tänka på att dela dina nummer mellan låga och höga. Eftersom en Powerball-kupong består av nummer mellan 1-50, som kan delas mellan låga nummer (1-25) och höga nummer (26-50), så är det en idé att ha det i bakhuvudet. Varför? Ungefär 64 % av alla dragningar ser blandningar där 2/3 består av höga och låga eller eller vice versa.

 

Hemligheten bakom ett hett nummer

Förlorande nummer som inte har dragits de senaste sex, eller färre dragningar, står för ungefär hälften av alla vinnande nummer i en given dragning. Förlorande nummer som inte dragits de senaste nio eller färre dragningar står för 2/3 av de vinnande numren.

 

Det ger oss insikt i att generellt så är dessa nummer heta nummer, och ifall du håller koll på tidigare dragningars resultat kan du pricka in ett par av dem – men tänk på att inte bara använda heta nummer, blanda även in ett par chansningar.

 

Spela grupp- eller systemspel

Om du samlar ihop dina vänner, kollegor eller din familj och tillsammans spelar ett gruppspel, eller om du sätter ihop ett systemspel för dig själv, så ökar du markant oddsen att vinna. Eftersom du har fler nummerkombinationer som kan leda till att du prickar de vinnande siffrorna.

 

Använd de första tipsen i kombination med ett grupp- eller systemspel, och håll tummarna, så kanske det blir du som vinner jackpotten på 824,9 miljoner kronor.

 

*Uppdaterad 9 augusti 2018.

 

Delta i jakten på miljonerna hos Eurojackpot.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio