Trygghet för ditt barn
– ända upp till 30

Är du förälder till en levnadsglad 28-åring? Nu kan du curla ”i smyg”.
Här är Sveriges första barnförsäkring som gäller ända tills barnet är 30 år.

Läs mer om Moderna Försäkringars barnförsäkring. Teckna nu och få rabatt på 500 kronor på första årets premie.

 

Den som tecknar en barnförsäkring hos Moderna Försäkringar väljer ett skydd som räcker länge. Barnförsäkringen gäller tills den försäkrade är 30 år – andra barnförsäkringar på svenska marknaden upphör vid 25.

 

Varför ända till 30?

– När ens barnförsäkring upphör får man vanligtvis ett erbjudande om att teckna en olycksfalls- eller en sjuk- och olycksfallsförsäkring. Men en barnförsäkring ger ett mer komplett skydd som vi tycker att unga personer ska ha upp till 30, säger Charlotta Weithz, expert på barnförsäkringar hos Moderna Försäkringar.

 

Ett annat huvudskäl är att färre 25-åringar väljer att försäkra sig:

– Vi vet att fler 30-åringar än 25-åringar fattar det kloka beslutet att teckna en ny försäkring som ger ett ekonomiskt skydd om man skulle drabbas av en allvarlig sjukdom eller olycka. Så resultatet blir färre oförsäkrade unga svenskar, vilket vi ser som väldigt positivt.

 

Varför ska man som förälder teckna en barnförsäkring?

– Barn som drabbas av sjukdom eller skada och aldrig kommer ut i arbetslivet på grund av sin funktionsnedsättning får låg ersättning av samhället – de får leva på en garantiersättning*. En barnförsäkring kan då ge ett ekonomiskt stöd som innebär skillnaden på flera miljoner kronor, och kort sagt förändra barnets liv.

 

Räcker inte kommunens barnförsäkring?

– Nej, den försäkring som förskole- och skolbarn har via kommunen gäller oftast bara för olycksfall, inte för sjukdomar. Och fler barn får bestående men på grund av sjukdom än på grund av olycksfall. I många kommuner gäller dessutom kommunförsäkringen inte på fritiden.

 

En barnförsäkring måste tecknas av föräldrarna innan personen fyllt 18 år – den går inte att teckna när personen blivit myndig.

 

*Garantiersättningen för en 27-åring som inte har jobbat är i dag 8 400 kronor före skatt i månaden. Källa: Försäkringskassan.

 

Läs mer om Moderna Försäkringars barnförsäkring. Teckna nu och få rabatt på 500 kronor på första årets premie.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies