Här är appen som kan sänka kostnaden för din bilförsäkring

Det kanske låter för bra för att vara sant. Men du har möjligheten att både mäta, påverka din körstil – och sänka din försäkringskostnad med hjälp av en app.
– Systemet belönar den som kör lugnt och planerar sin färd, säger Linda Arén, produktspecialist på Moderna Försäkringar.

Betalar du för mycket för din bilförsäkring? Kolla här – du kan spara tusenlappar.

 

Den tekniska revolutionen är här och allt fler företag har upptäckt nyttan med att digitalisera sina tjänster. Försäkringsbranschen är inget undantag, men Moderna Försäkringar har tagit ett steg längre med sin nya bilförsäkring Moderna Smart Flex – powered by Enerfy.

– Försäkringspremien baseras inte på ålder eller hur länge du har haft körkort. Den består dessutom av en fast premie som bland annat skyddar bilen när den är parkerad, och en rörlig del som baseras på körstil och antal mil på vägarna, säger Linda Arén, produktspecialist på Moderna Försäkringar.

 

Med hjälp av en app och en plug-in som sitter i bilens OBD-uttag mäter du din körstil och sträcka, men den gör mycket mer än så. Användarna får också tillgång till en mängd extra tjänster som till exempel körjournal, ecodriving, körcoach, felkodsläsning och statistik.

– De får även en total överblick av sin månadskostnad. Det känns bra att våra kunder kan påverka hur mycket de betalar i rörlig premie. Om de vill spara pengar en månad så kan de välja andra färdmedel. Betalning sker månadsvis och dras från kontokort, precis som andra vanliga tjänster som till exempel Spotify eller Netflix.

 

Linda Arén beskriver sig själv som en lugn förare som planerar sin bilfärd. En perfekt kund för Moderna Smart Flex som uppmuntrar säkra körstilar – och belönar dem med lägre premier.

– Jag tycker att Smart Flex fungerar jättebra, det är roligt att se hur långt man har kört.

Jag och min man kör ofta samma sträcka, och sen kollar vi i appen vem av oss som har lägst riskklass. Jag brukar även tävla mot mig själv att köra bättre. Det som är positivt är att jag blir mer koncentrerad på vad jag gör i trafiken. Det är även miljövänligare att köra lugnt och säkert.

 

Här kan du enkelt kolla vad Moderna Smart Flex skulle kosta dig.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies