Tjugan får nytt utseende: ”En väldigt speciell lott”

Chans till två miljoner kronor, mängder av vinster upp till 20 000 kronor – och hela överskottet går till IOGT-NTO-rörelsens arbete.
Nu får Tjugan nytt utseende.
– Det är en väldigt speciell lott som vi är stolta över, säger Åsa Fredriksson, marknads- och kommunikationschef hos Miljonlotteriet.

Få 40 kronor att spela för hos Miljonlotteriet – klicka här

 

1,8 miljarder kronor. Så mycket har Miljonlotteriets köpare stöttat IOGT-NTO-rörelsens arbete sedan år 2000. En av de mest populära lotterna är Tjugan, som nu får ett nytt utseende:
– Vi valde att designa Tjugan i vitt och silver vilket gör att den sticker ut bland andra lotter och dessutom framhävs det hjärtformade skrapet. De fem olika budskapen, såsom ”kram” och ”du gör skillnad”, gör den perfekt att ge bort och dessutom blir ändamålet tydligt, säger Åsa Fredriksson.

 

Även Tjugans vinstplan ändras. Högsta vinsten på två miljoner finns kvar, samtidigt som 250 vinster på 20 000 kronor läggs till på extraskrapet. Lotten finns att köpa både online och i butiker runtom i landet.
– Att satsa på många mellanvinster är att sticka ut. Andra lotter har oftast en vinstplan som gör att det är störst antal riktigt låga vinster och en riktigt hög. För Tjugan är det inte så, det var viktigt för oss att skapa en lott där det är fler som vinner ”mindre” än få som vinner mycket, säger hon.

 

Det är inte bara lottköparna som har chans att bli vinnare. Via Miljonlotteriet skapas ytterligare vinnare – de som stöttas av IOGT-NTO-rörelsens arbete.
– Tjugan visar tydligt att våra vinstlotter alltid har två vinnare. Vinnaren som kan bli miljonär och de människor som får ett rikare liv genom de möjligheter IOGT-NTO-rörelsen skapar. Det är ett livsviktigt arbete för att ge människor stöd till ett liv utan alkohol och andra droger. Genom det arbetet ges barn, unga och vuxna ett sammanhang, möjlighet till ett nytt liv och stöd att klara det.

 

Testa Miljonlotteriet här och få 40 kronor till valfri lott

 

FAKTA

Miljonlotteriet & IOGT-NTO


● Miljonlotteriet erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo och spel på nätet.

● Allt överskott från Miljonlotteriet går till IOGT-NTO-rörelsens verksamheter.

● Överskottet går bland annat till sommarläger för barn, sociala företag, alkoholrådgivning och kamratstöd.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies