Glömde bort lotten – värd en miljon

Evelyn satt i bilen när hon fick det chockerande telefonsamtalet. På andra sidan luren var Miljonlotteriets drömcoach som berättade att hon vunnit riktigt mycket pengar.
– Jag körde nästan av vägen, trodde inte det var sant, säger hon.

Få 40 kronor att spela för här

 

Det var i våras som Evelyn Storsveen från Lofsdalen skrapade en av sina prenumerationslotter. Då tittade hon inte så noga på lotten, men efter några dagar kom samtalet från Miljonlotteriet:

– Jag satt i bilen med två vänner när telefonen ringde. Damen i andra änden sa att jag hade chans på att vinna fem miljoner, jag var när att köra av vägen, trodde hon skämtade, säger Evelyn.

 

Men det var sannerligen inget skämt. Evelyn var en av nio vinnare som hade skrapat fram att vara med på Miljonlotteriets unika högvinstdragning, även kallad Vinnardagen. I januari i år samlades vinnarna på Råda Sätteri utanför Göteborg för dragning. Innanför de hundraåriga väggarna låg 25 kuvert innehållande vinster på allt ifrån 200 000 kronor till högsta vinsten på fem miljoner kronor.

Evelyn, som var sist ut av de glada vinnarna, var på förhand garanterad 500 000 kronor – men lyckades dubbla den summan:

– Jag bara plockade ett kuvert slumpmässigt, jag kunde inte tro att det skulle innehålla en miljon. Jag kan inte förstå att det är sant!

 

Vad Evelyn ska göra med pengarna är hon inte säker på, men hon drömmer om en solresa – och vill rusta upp hemmavid:

– Resa har jag tänkt på, men jag måste fundera lite. Allt kom så snabbt! Och så har jag tänkt på en friggebod utanför huset i Lofsdalen. Och en solresa, hade velat åka på kryssning i Karibien.

 

Vinnardagen blev ett rejält pengaregn för Miljonlotteriets vinnare, utöver Evelyn vann fem personer varsin miljon, en fick 500 000 kronor och två drog kuverten med 200 000 kronor. Glädje och leenden präglade stämningen:

– Det har varit en fantastisk dag. Vi är glada att kunna ge våra kunder chansen att förverkliga sina drömmar. Samtidigt som våra vinstlotter alltid har två vinnare, då allt vårt överskott går till IOGT-NTO-rörelsens arbete med att ge barn och vuxna stöd att komma till en trygg och drogfri miljö, säger Annika Nyberg, VD på Miljonlotteriet.

 

Se Miljonlotteriets erbjudande här

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies