Fina gesten: Gav bort halva vinsten

Gunnar Näs från Leksand vann 300 000 kronor på Miljonlotteriet.
Sedan gav han bort hälften till dottern Maria.
– Hon kämpar på sin kant och behövde verkligen en ny bil, berättar 68-åringen.

Här får du 80 kronor att spela förHär får du 80 kronor att spela för

Vad skulle du göra om du vann storkovan på skraplotten? När Gunnar Näs, mångårig prenumerant på Miljonlotteriet, skrapade fram en vinst på 300 000 kronor bestämde han direkt att ge bort halva vinsten. Dottern Marias bil sjöng nämligen på sista versen:
– Hon pendlar från Sandviken till Gävle och att ge sig in i en bilaffär är tufft ekonomiskt. Vi tyckte hon var värd en riktig bil.

 

Men det var dock nära att Gunnar aldrig fick någon vinst. Lotten var nämligen på väg ner i papperskorgen efter skrapet vid köksbordet:
– Jag såg ingen vinst och trodde det var en nitlott. Sedan kom jag på att man kan registrera nitlotter till en speciell nitlottsdragning. Jag ville bara bli av med bekymret, berättar han med ett skratt.

 

Han satte sig framför datorn för att registrera lotten – och fick sitt livs överraskning:
– På skärmen kom det upp något i stil med ”grattis, du har vunnit”. Frun satt ute på altanen och jag ropade: ”Kom hit och titta, det står att jag vunnit 300 000 kronor”.

 

Efter en kontroll med Miljonlotteriet bekräftades vinsten. Eftersom hela familjen skulle på en tidigare bokad resa till Kreta bestämde sig Gunnar för att överraska dottern där:
– Jag skrev ut en bild på en bil och stoppade i ett kuvert. Efter en middag bad vi Maria komma till vårt hotellrum där hon fick kuvertet. Hon blev väldigt glad förstås, nästan lite tårögd och rörd.

 

Förutom bilen kommer vinstpengarna att läggas på resor och en ny säng. Gunnar har inga planer på att sluta med prenumerationen på Miljonlotteriet:
– Klart jag hänger kvar, även om jag kanske förbrukat min tur, säger han och skrattar. Men pengarna går till bra ändamål, man får inte vara för egoistisk!

Här får du 80 kronor att spela förPrenumerera på Miljonlotteriet här

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies