Fick inviga Liseberg – efter storvinsten

Hon vann storvinsten på Miljonlotteriet och lade pengarna på att åka USA:s bästa berg- och dalbanor. Nu har Eva Egemalm, 63, fått inviga Lisebergs attraktioner inför säsongen.
– Jag går fortfarande som på moln, säger entusiasten.

Blir du nästa vinnare hos Miljonlotteriet? Testa här

 

Det var för två år sedan Eva Egemalm från Säffle kammade hem 90 000 kronor i vinst hos Miljonlotteriet. Eva, som fullkomligen älskar berg-och dalbanor, valde att spendera vinsten på en tivoli-resa till USA tillsammans med sin man och några vänner.

– Resan var helt otrolig och jag skulle göra den igen om jag fick chansen. Man ska följa sitt hjärta! säger Eva.

 

Tidigare i år blev Eva erbjuden att testa alla Lisebergs berg- och dalbanor inför säsongen, ge sin åsikt om banorna och jämför dem med de hon åkt tidigare runt om i världen. Tillsammans med en vän fick Eva i stort sett hela nöjesfältet för sig själva innan öppning:

– Kan du tänka dig vilken lyx? Det var rena drömmen att kunna välja vad man skulle åka. Inga köer och så fick vi välja var man skulle sitta i tågen. Det var vansinnigt roligt!

 

Det låter som att ditt liv har förändrats mycket efter vinsten?

– Ja, verkligen! Och allt det tack vare ett intresse. Man går ju runt och tänker att det är något som bara händer andra och så händer det en själv! Framförallt gäller förändringen i mitt inre. Efterdyningarna av mina upplevelser ger mig ständigt med en fantastisk lyckokänsla!

 

Hur lyder då omdömet av Lisebergs berg- och dalbanor? De är i ”toppklass” enligt Eva, som i tur och ordning testade Helix, Balder och klassiska Lisebergsbanan:

– Helix är helt sanslös, sitter du längst fram går det nästan för snabbt eftersom du knappt hinner förbereda dig för nästa sväng. Lisebergsbanan är fin och mysig, men favoriten är utan tvekan Balder! Ett tips är att sitta längst bak, då får man ut mest av farten!

 

Trots att det gått drygt två år sedan vinsten är Eva en fortsatt trogen köpare av Miljonlotteriets lotter, där överskottet går till IOGT-NTO-rörelsens verksamheter till förmån för barn, unga och utsatta.

– Jag fortsätter. Lotterna är ju till hjälp för andra, som vinner på andra sätt.

 

Få 80 kronor att skrapa för hos Miljonlotteriet

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies