Evas osannolika resa – efter jättevinsten

Vad skulle du göra om du vann 90 000 kronor på Miljonlotteriet? Eva Egemalm, 63, åkte på drömresan – till världens längsta berg- och dalbana i USA.
– Några tyckte jag var galen, men många stöttade mig, säger hon.

Bli prenumerant hos Miljonlotteriet här – få 80 kronor att spela för!

 

Förrförra våren fick Eva Egemalm i Säffle ett oväntat samtal. Personen i andra änden ringde från Miljonlotteriet och berättade att Eva vunnit 90 000 kronor på en av sina prenumerationslotter, som dimper ner i brevlådan en gång i månaden.

– Då blev jag helt tyst. Ska jag vara ärlig trodde jag att de hade ringt fel, berättar Eva.

 

Men vinsten var i allra högsta grad på riktigt. Eva, en stor fantast av tivolin och berg- och dalbanor sedan barnsben, visste precis vad pengarna skulle användas till:

– Jag behövde inte tänka en sekund, min dröm har länge varit att testa världens bästa berg- och dalbanor i trä och de finns ju i USA.

Sagt och gjort. Tillsammans med sin man Svein och vännerna Jurgen och Ulla begav hon sig på en tvåveckors tripp i nöjesfältens förlovade land. Totalt hanns fyra parker i flera delstater med.

– Jurgen är lika galen som jag, medan min man och Ulla inte riktigt är lika förtjusta. De gjorde utflykter på sitt håll när vi åkte banorna.

 

Resans höjdpunkt var legendariska The Beast på Kings Island i Ohio, världens längsta träbana med sina dryga två kilometer. Den tar fyra minuter att åka, har en maxfart på 104 km/h och högsta backen är 43 meter rätt upp i luften.

– Jag har ett urklipp från Expressen 1984 med bilder på banan. Det tog bara 30 år innan jag fick chansen att testa, säger Eva med ett skratt.

Hur var den att åka?

– Den ger spänning till tusen, har underbar utsikt på sina ställen och massor av cirklar och tunnlar. Den har allt jag vill ha och jag njöt hela vägen!

 

Visst höjde en och annan bekant på ögonbrynen över Evas ovanliga resa, men såväl Svein som deras två vuxna barn stöttade henne:

– De visste att det varit en dröm för mig sedan länge och att jag verkligen velat leva ut den. Jag ångrar ingenting, utan är jätteglad att jag följde mitt hjärta.

 

Eva har kvar sin prenumeration på Miljonlotteriet även efter storvinsten:

– Det är svårt att tro att jag kommer vinna två gånger, men jag vet ju att det är någon annan som vinner genom Miljonlotteriets samarbete med IOGT-NTO-rörelsen. Pengarna går till välgörande ändamål.

 

Titta, så mycket kan du vinna på Miljonlotteriet – bli prenumerant här

 

Foto: Privat (montage)

 

FAKTA

Miljonlotteriet & IOGT-NTO


● Miljonlotteriet erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo och spel på nätet.

● Allt överskott från Miljonlotteriet går till IOGT-NTO-rörelsens verksamheter.

● Överskottet går bland annat till sommarläger för barn, sociala företag, alkoholrådgivning och kamratstöd.

● Sedan år 2000 uppgår överskottet till 1,8 miljarder kronor.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies