Birgit blev miljonär – trodde allt var en bluff

Hon trodde att telefonsamtalet från Miljonlotteriet var en bluff. Men det var sant – Birgit Gustafsson från Bollnäs hade vunnit 1,1 miljoner.
– Jag var chockad och började skaka i hela i kroppen, säger 72-åringen.

80 kronor att spela för – få pengarna här

 

Telefonen ringde precis när Birgit kommit till gymmet. Då hade Miljonlotteriet redan sökt henne på hemtelefonen, men nått hennes man Nils.

– Han skickade ett sms om att de ville prata om en vinst, min första tanke var att de hade ringt fel eller att det var något lurendrejeri, berättar hon.

 

När Miljonlotteriets representant väl fick tag på Birgit var hon fortfarande inte helt övertygad.

– Jag var lite skeptisk i tonen och trodde väl inte riktigt på det. Kvinnan i andra änden berättade att jag vunnit jackpotten på 1,1 miljoner. Det blev kaos i huvudet, säger hon med ett skratt.

 

Trots att Birgit gått i pension arbetar hon extra som lärare i lågstadiet och spanska. Direkt efter samtalet med Miljonlotteriet var Birgit tagen.

– Jag bara satt på träningscykeln och trampade, men det gick inte så jag bytte om och åkte hem.

 

Väl hemma berättade hon om vinsten för maken, ringde barnen och firade en smula:

– De var väl lika skeptiska som jag till en början, säger hon och skrattar. Vi firade med lite fika, verkligen inget märkvärdigt. Och sedan har vi gått på restaurang!

 

Vinstpengarna har redan kommit till nytta. Drömmen om att ta hela familjen till Grand Canaria har gått i uppfyllelse, makarnas gamla bil byttes mot en splitterny Toyota och de tre vuxna barnen fick en slant.

– Vi har alltid haft så vi klarat oss, men alltid fått spara ihop när vi velat resa eller göra något extra. Nu behöver vi inte tänka så.

 

Dessutom är Birgit och hennes make engagerade i en församling som skänker pengar till projekt runtom i världen.

– I Kenya har missionen flera barnhem. När man besökte dem ser man vilka stora behov som finns. Sedan har vi stöttat i Ukraina, efter konflikterna har många där inte ens mat för dagen.

 

Trots miljonvinsten är Birgit fortfarande trogen prenumerant hos Miljonlotteriet, vars överskott till IGOT-NTO-rörelsens verksamhet för att stötta barn och vuxna att komma till drogfria miljöer.

– Jag tycker det är jättebra att pengarna går till bra saker och ändamål. Kan andra få ett bättre liv, är att köpa lotter det minsta man kan göra!

 

Blir du nästa miljonär hos Miljonlotteriet?

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies