• På bilden: Samtliga nio vinnare med familjer på Vinnardagen.

Besegrade cancern – och vann en miljon

Hon drabbades av bröstcancer 2014 och tvingades genomgå en svår behandling mot sjukdomen. Nu har sjuksköterskan Annika från Göteborg blivit miljonär genom Miljonlotteriet.
– Det känns underbart ha lite tur och inte bara drabbas av elände, säger 51-åringen.

Har du samma tur som Annika? Testa Miljonlotteriet här

 

En riktig solskenshistoria. Så beskriver Annika själv sin miljonvinst hos Miljonlotteriet. För bara några år sedan fick hon beskedet om bröstcancer, operation och behandlingar väntade.

– Både mamma och mormor har gått bort i sjukdomen och när jag fick reda på att jag hade samma ärftliga gen var det förstås jobbigt, men samtidigt har jag aldrig sett mig som sjuk. Min inställning har varit att det är något man får ta sig igenom och klara, säger Annika.

 

Hon har prenumererat på Miljonlotteriet i många år, ”jag tror att min mamma började och sedan fortsatte jag”. Själva skrapandet av vinstlotten blev ganska odramatiskt – ja, nästan lite bortglömt:

– Jag är hela tiden i farten och vände hemma lite snabbt. Posten kom med lotterna, jag skrapade och fick nitlott efter nitlott. Plötsligt skrapar jag fram tre rutor med ”chans på fem miljoner”, jag hade ingen aning om vad det betydde och skyndade till jobbet.

 

Först några dagar senare ringde Annika upp Miljonlotteriet, som bekräftade hennes vinnst och bjöd in henne till Miljonlotteriets Vinnardag. Annika var osäker på vad denna dag innebar, men väl på plats fick hon dra ett kuvert – som dolde en miljon kronor.

– Den dagen var helt fantastisk, jag hade missförstått konceptet och var ju helt ovetandes om att jag kunde vinna ännu mer pengar. Man hamnade i ett sorts rus, det kändes inte verkligt.

 

Annika har redan hunnit spendera en del av vinsten. Förutom en omfattande renovering av köket tog hon med sig maken, parets två vuxna barn och deras respektive på en rundresa i Florida:

– Kanske är det på grund av sjukdomen, men jag kände bara att ”nu ska vi ha roligt tillsammans”. Jag ville verkligen göra en riktig USA-turné, så det var helt perfekt!

 

Hennes prenumeration på Miljonlotteriet löper på – och hennes dotter är numera också med:

– Hon gick med direkt när hon fick höra att överskottet går till IOGT-NTO-rörelsen och hur pengarna kan hjälpa andra.

 

Du kan vinna upp till fem miljoner hos Miljonlotteriet – få 80 kronor att spela för!

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies