Single post hero

Så skräddarsys Mercedes Vito just för dig och ditt företag

Mercedes-Benz Vito är en av marknadens mest flexibla transportbilar. Med alla versioner och tillbehör handlar det om 100-tals kombinationer som finns tillgängliga för att du och ditt företag ska kunna skapa den perfekta bilen. Här är en snabbguide.

Så skapar Mercedes bilarna för din verksamhet

Mercedes Vito blev snabbt en av världens mest populära transportbilar när den lanserades 1996. Sedan dess har modellen utvecklats och när nu den tredje generationen av Vito är aktuell har Vito vuxit till ett transportkoncept som går att skräddarsys för alla typer av kunder och behov.

Vito finns i tre storlekar: Kompakt, Lång och Extralång. Den största har en lastyta på upp till 4,76 m², en lastlängd på cirka 3 m och en lastvolym på upp till 6,6 m³. Till exempel innebär det gott om plats för tre euro-pallar. Samtidigt är bilen tillräckligt låg för att få plats i de flesta parkeringsgarage.

Mercedes Vito finns också som Mixto. Det betyder att den förutom ett stort lastutrymme också är halvglasad och har upp till sex sittplatser. Även Mixto går att beställa i tre olika längder beroende på hur stort lastutrymme man behöver.

För den som prioriterar persontransporter är det Vito Tourer som gäller. Det här är en helglasad bil för upp till nio personer, inklusive förare.

Mercedes Vito är ett tryggt arbetsfordon med hög säkerhetsnivå. Bland annat finns här trötthetsvarnare, krockkuddar fram och den nya generationens antisladdsystem som standard. Här ingår dessutom Mercedes uppmärksammade Sidvindsassistent, ett system som hjälper föraren att hålla kvar bilen i körfältet med hjälp av automatiska bromsingrepp. Systemet registrerar kraftig och byig sidvind och bromsar hjulen på den sida vinden kommer ifrån.

Till Vito finns också kurshållningsassistent, kollisionsvarnare, dödavinkelassistent och en backkamera.

Mercedes Vito går att beställa med fem olika dieselmotorer, den starkaste på hela 190 hästkrafter och 440 Newtonmeter. Vito finns med både manuella och automatiska växellådor och går att få med fram-, bak-, eller fyrhjulsdrift.

Inom kort släpps också eVito, en helt eldriven version av den populära transportbilen. Tack vare bra lastförmåga i kombination med lång räckvidd och liten miljöpåverkan blir eVito en perfekt transportlösning för många företag, framför allt i städerna. Du kan läsa mer om eVito HÄR. (länk till artikeln om eVito)

Allt om smarta Vito – Här kan du din perfekta transportbil