Single post hero

Så kan du själv bestämma hur mycket din bil ska kosta

Rätt transportbil – och rätt finansiering. Med Mercedes smarta onlinekalkylator kan du skapa en perfekt lösning för ditt företag med bara några klick. Och du kan själv bestämma hur månadskostnaden ska se ut. Så här fungerar det.

Räkna själv: Så kan du finansiera en Mercedes till ditt företag

För många företag är en funktionell fordonsflotta helt avgörande för att verksamheten ska fungera. Att välja rätt bilar har inte bara stor inverkan på det dagliga jobbet, rätt transportbilslösningar får ofta stora positiva effekter för det finansiella resultatet.

– Det handlar inte bara om bilens pris, man behöver inse att det är skillnad på inköpspris och kostnader. Här är Mercedes-Benz onlinekalkylator ett bra verktyg som hjälper kunderna att se hur stor den totala kostnaden blir, säger Fredrik Sidnäs, försäljningschef för transportbilar på Mercedes-Benz Sverige.

I onlinekalkylatorn väljer man först ut vilken av Mercedes-Benz modeller man är intresserad av. Sen kan man klicka sig fram mellan olika versioner för att skapa den bil som passar företaget bäst. I nästa steg är det dags att välja hur man vill finansiera sin bil, här kan man välja om man vill ha finansiell eller operationell leasing och direkt se vad månadskostnaden blir. Man kan också välja till en förmånlig försäkring.

– Finansiell leasing är den form som de flesta väljer. För vissa passar dock operationell leasing bättre eftersom du får större trygghet och slipper tänka på bilens restvärde. Man kan säga att det är som att hyra bilen. Flexibiliteten blir dock mindre eftersom du är bunden till bilen under en viss period, säger Fredrik Sidnäs.

 Oavsett vilken finansieringslösning man väljer ingår service och slitdelar under hela avtalsperioden. För Mercedes-Benz är detta ett viktigt led i att säkerställa den höga kvaliteten och att kundernas bilar alltid hålls rullande.

– Transportbilar är viktiga arbetsverktyg, om de inte fungerar som de ska kan man tappa intäkter. Och när man ser till helheten inklusive service, bränsle och skatter är det många som blir överraskade när de ser hur prisvärt det är att ha en Mercedes transportbil, säger Fredrik Sidnäs.

Testa kalkylatorn – så mycket kostar en Mercedes-Benz för ditt företag