Single post hero

Nya Mercedes Sprinter – ett nytt sätt att se på transporter

När Mercedes-Benz snart presenterar den tredje generationen av Sprinter är det inte bara en ny bil som gör entré. Det är ett helt nytt koncept för smarta och hållbara transporter. Välkommen på en tur in i framtiden!

Framtidens transportbilar för ditt företag

 Mercedes-Benz Sprinter blev snabbt den verkliga giganten i transportbilsvärlden, både när det gäller lastutrymme och försäljningsvolymer. Modellen lanserades 1995 och har sedan dess tillverkats i fler än 3,3 miljoner exemplar. Även i Sverige har Mercedes Sprinter under många år varit ohotad etta i sin klass och har blivit en grundpelare i vårt transportsystem.

När Mercedes-Benz fasade ut första generationen T1 som tillverkats mellan 1977och 1995 och i stället presenterade Sprinter var det ett nytt segment som föddes i transportbilssektorn. Plötsligt fanns flexibla bilar som kan anpassas i detalj efter olika kunders behov och önskemål på ett helt annat sätt än tidigare. Oavsett om man behöver en skåpbil, flakbil eller chassibil har det sedan dess alltid funnits en Sprinter som klarar utmaningarna.

Nu när den tredje generationen av Sprinter snart gör entré tar Mercedes nästa steg framåt. Nya Mercedes Sprinter kommer att erbjudas i ännu fler skalbara versioner med olika karosser, hjulbaser, lasthöjder och praktiska inredningssystem. Men Sprinter blir också något mer: Ett verktyg som med ny teknologi säkerställer smartare och mer hållbara transporter.

– Sprinter är flaggskeppet i vår kommersiella flotta. För att ännu bättre kunna möta kraven hos våra kommersiella kunder i olika branscher har vi utökat den redan omfattande Sprinterportföljen på flera relevanta punkter med en mängd nya funktioner. En viktig del är nya uppkopplade funktioner som ger nya möjligheter och förbättrad effektivitet. Nya Sprinter kommer att sömlöst integreras i den digitala världen, säger Fredrik Sidnäs, försäljningschef för transportbilar på Mercedes-Benz Sverige.

Konkret innebär det att nya Sprinter blir lättare att integrera i större transportsystem för bland annat effektivare planering av rutter. Tjänsten Fleet Communication är ett exempel på uppkopplade tjänster som hjälper arbetsledare att hålla sig uppdaterade om leveransstatus, om var bilarna befinner sig och ger möjlighet att vidarebefordra information om nästa adress rakt in i systemet för att eliminera risken för missförstånd mellan förare och arbetsledning.

Nya Sprinter innebär inte bara ny uppkopplad teknik och större möjligheter att skräddarsy fordon till att passa kundernas verksamheter. Sprinter är också en riktig Mercedes som lever upp till den höga standard som varumärket står för. Det betyder till exempel interiör och säkerhet i toppklass som borgar för en bra och trygg arbetsmiljö.

Med nya Sprinter sätter Mercedes en helt ny standard för hur en förarhytt ska se ut i en transportbil. Förutom stolar i högsta klass som avlastar kroppen på bästa sätt är interiören nu modernare och mer personbilslik med ergonomiska och praktiska lösningar som gör det lätt att använda sig av bilens alla funktioner. Här är den nya stora pekskärmen som sträcker sig över instrumentbrädan central, både för funktion och utseende.

Nya Mercedes-Benz Sprinter kommer att ha försäljningsstart i början av februari och kommer redan från start att erbjudas i en mängd versioner med olika kaross- och motoralternativ.

Under 2019 kommer nästa stora nyhet: En eldriven Sprinter – helt utan avgaser.

Framtiden är snart här.

Framtidens transportbilar för ditt företag