Hela den här avdelningen är en annons

Så får du ut mest pengar när du ska sälja din bil

Alla vill väl ha så bra betalt som möjligt för sin begagnade Mazda? Tänkte väl det.
Här kommer tipsen – som gör att du får bra betalt!

Läs mer om den kritikerrosade testvinnaren Mazda CX-5 och alla dess egenskaper.
 

Sommaren är den årstid då det säljs absolut flest bilar. Och med högtryck på marknaden följer också en stigande prisutveckling.

 

För att maxa priset på sin begagnade Mazda gäller det att ha koll på vad köparna vill ha. Visste du till exempel att bilens färg kan avskräcka från ett potentiellt köp? 63 procent av alla män, och 51 procent av alla kvinnor, skulle bli avskräckta om bilen hade fel färg visar en undersökning som bilauktionssajten KVD har gjort.

 

Att lacka om bilen är kanske inte det bästa att göra ur ekonomisk synvinkel, men det finns andra negativa värden att ha hänsyn till:

  • Rost.
  • Trasig utrustning.
  • Dålig lukt.
  • Slitna säten.
  • Skador på däcken.
  • Ostädad bil.
  • Slitna däck.

 

– Du bör under hela bilägandet se till att du servar bilen enligt de serviceintervall som anges i serviceboken och att du fått den komplett ifylld med stämplar från serviceverkstaden. Dessutom bör du alltid se över din bil vid försäljning eller inbyte, det kan till exempel röra sig om en noggrann tvätt eller en rekond. Eventuella brister bör åtgärdas och kvitton på det kan uppvisas för köpare, säger Hugo Ahlén, key account manager hos Bytbil.com. Ett alternativ till privatförsäljning är annars att lämna bilen som inbyte, det vill säga sälja bilen till en bilhandlare i samband med köp av en annan bil.

 

– Du kan då oftast få ett bra paketerat inbytespris och prisförslag på din nya bil från bilhandlaren samtidigt som du slipper stå utan bil i perioden mellan försäljning och köp av ny. Det resulterar i en enkel, trygg och snabb affär, säger Hugo Ahlén.

 

Det kan vara bra att se över vilka garantier de olika biltillverkarna lämnar. Sveriges längsta hittar du hos Mazda som har tre års nybilsgaranti och sju års förlängd komponentgaranti. En ordentlig garanti lyfter andrahandsvärdet, men gör också bilägandet smidigare.

 

Läs mer om den kritikerrosade testvinnaren Mazda CX-5 och alla dess egenskaper.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies