Hela den här avdelningen är en annons

Från rampljuset till bilhallen

Lisa Pihl är säljare hos Mazda-återförsäljaren Eklunds Bil i Göteborg – ett arbete hon stortrivs med.

LÄS MER: om bilen som ger Lisa Pihl optimal körglädje

 

Jag har arbetat här i två år och det är en väldigt trevlig arbetsplats. Eklunds bil är mitt andra – eller i många fall mitt första – hem. Alla här är goda vänner och känner varandra sedan gammalt, dessutom tränar många av oss kampsport. Det roligaste med själva jobbet är att möta alla kunder och komma på kreativa lösningar för deras behov, saker som gör deras vardag lättare, berättar gladiatorn Lisa Pihl.

 

Visst händer det att människor känner igen mazdaförsäljaren Lisa Pihl som Valkyria från sin tidigare medverkan i tv-programmet ”Gladiatorerna”.

Det kommer in många barnfamiljer på jobbet. Mamma och pappa tittar lite extra och barnen gömmer sig eller kommer fram. Jag får förklara – jo det är jag. Och jag har alltid några autografbilder i skrivbordslådan.

 

Själv kör hon en vit Mazda CX-3, något som var en fördel när Göteborg drabbades av snökaos och fick över två decimeter snö i början av året. När hennes grannar i Vasastan kämpade med att gräva fram sina bilar drog hon iväg tvärs över drivorna i sin crossover med fyrhjulsdrift, hög och behaglig att åka i.

 

Bilen är väldigt smidig och kul att köra eftersom den är så direkt i styrningen. Dessutom är den extra välutrustad med backkamera, skinnklädsel, gps och fina fälgar, du får med många bra saker till ett bra pris. CX-3:an ligger även i framkant designmässigt med sina tydliga diagonala linjer – många andra bilar är lite bulligare idag. Jag tycker om den japanska designen, att den är modernt utformad, det passar bra ihop med det nordiska, säger Lisa Pihl.

 

SM-guld i asiatisk kampsport
Tävling och träning har varit en viktig del av hela hennes uppväxt. Lisa Pihl har spelat innebandy och seglat men det var inte förrän för fem år sedan som hon började med kampsport – brasiliansk jiu jitsu och mixed martial arts, MMA.

 

Inledningsvis var det i självförsvarssyfte men hon blev snabbt biten och ville börja tävla. Något som lett till att hon i dagsläget har tre SM-guld, tre NM-guld, två EM-silver och ett EM-brons i olika grenar av asiatisk kampsport – majoriteten i brasiliansk jiu jitsu. En rolig skörd som visar att det går att börja med en helt ny sport som 22-åring och ändå nå framgångar.

– Just brasiliansk jiu jitsu är en bra kombination av självförsvar och koordination, det är bra träning och du kommer i bra form. Det handlar inte bara om att vara stark utan att överlista motståndaren rent tekniskt. Som tjej kan du vinna över andra som är större och starkare, du kan vinna över en kille. Nu har jag precis varit med och startat en ny klubb, Valhalla Jiu Jitsu vid Scandinavium i centrala Göteborg, som lockar mycket nya tjejer, säger Lisa Pihl.

 

Gladiatorerna – ett stort vuxendagis
Det var när hon tävlade i NM för fyra år sedan som en producent för tv-programmet Gladiatorerna råkade sitta i publiken, tog kontakt och tyckte att hon skulle komma på audition. Lisa Pihl hade aldrig kommit på tanken själv, trodde först att han skämtade och övervägde länge ifall hon skulle vara med eller inte. Innan hon bestämde sig var hon väldigt noga med att lyssna på rätt människor.

– Jag tänker aldrig på hur jag ser ut på mattan utan är helt fokuserad på tävlingen. Jag är ingen fitness-tjej utan en vanlig tjej som tycker om kampsport och gillar att brottas. När jag hade tagit mig till Stockholm för att göra audition satt jag en lång stund i hamnen och blickade ut och funderade – jag hade lika gärna kunnat ta tåget hem. Men jag åkte dit och kom in. De ville ha en relativt vanlig tjej och det tycker jag är bra.

 

Hon beskriver tv-programmet som ett stort vuxendagis och betonar att deltagarna har minst lika roligt som barnen. Samtidigt är de två veckor långa inspelningsperioderna intensiva och krävande. Deltagarna lever tätt inpå varandra och är en samling människor med mycket energi.

– Som Valkyria kände jag att jag har ett ansvar. Folk gör som jag gör, träning påverkar även barn. Jag vill göra program som får dem att äta nyttigt, träna okej och inte svälta sig – det är jätteviktigt att ha kul och njuta av sitt liv. Jag valde att  vara en valkyria eftersom det är känslan av nordisk krigsgudinna jag vill frambringa. Samtidigt är det viktigt med distans – jag tar inte mig själv på dödligt allvar, jag äter som jag vill och tränar lagom, säger Lisa Pihl.

 

LÄS MER: om bilen som ger Lisa Pihl optimal körglädje

FAKTA

Lisa Pihl


Ålder: 27 år
Yrke: Säljare på Eklunds bil i Göteborg/ tidigare deltagare i Gladiatorerna
Tränar: 5-7 pass i veckan på 1 ½ – 2 timmar
Bosatt: Vasastan i Göteborg
Kör: Mazda CX-3

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies