Hela den här avdelningen är en annons

”Jag kör gäster och vintunnor”

”Bloom in the Park” i Malmö fick nyligen sin första stjärna i Michelinguiden.
Restaurangen verkar efter mottot ”Expect the unexpected”.
Vilket krögarparet Titti Qvarnström och Igi Vidal tycker passar bra ihop med valet av företagsbil.

Läs mer om den kritikerrosade testvinnaren Mazda CX-5 och alla dess egenskaper.
 

Drivkraften att bygga upp, utveckla och optimera ett vinnande koncept är precis samma sak för en krögare som för en biltillverkare. I fallet stjärnkrogen ”Bloom in the Park” i Malmö och bilmärket Mazda så drivs de båda av sin utmanaranda.

 

Restaurangens koncept bygger på att gästerna blir överraskade. Det finns inga menyer, maten som serveras – lunch, middag och eftermiddagste – bygger på råvarornas tillgänglighet, vilken dag i veckan det är, och vilket humör kocken är på.

 

– Vi vill vara lite hemlighetsfulla, det ska vara roligt och överraskande att komma hit och äta. Även bilen är en del av vårt koncept och fungerar som reklam för restaurangen. Vi har stripat den med logotyper och bilder, vårt namn står på sidorna och orden ”Expect the unexpected” på bakluckan – den uttrycker hela vårt koncept, förklarar stjärnkocken Titti Qvarnström.

 

Bilen som Titti Qvarnström syftar på är restaurangens företagsbil, en sex månader gammal Mazda CX-5, köpt hos Mazda Center i Svedala.

– Jag älskar att köra den, eftersom den har automatlåda och är så bränslesnål. Bilen är både bekväm och praktisk och har massor med plats i baksätet. Jag sätter gärna gäster i den men kan också transportera vintunnor med den, säger Bloom in the Park-ägaren Igi Vidal, och fortsätter:

 

– Den har ett fantastiskt gott rykte när det gäller pålitlighet – Mazda bygger dem verkligen bra. Jag körde nyligen ner till en stor vinmässa i Düsseldorf – mycket smidigare än att ta tåg eller flyga. Dessutom älskar jag hur den ser ut – designen, formen och uttrycket. Bilen känns som en bra image för oss, den fungerar som en accessoar, säger Igi Vidal.

 

Och hans kompanjon, stjärnkocken Titti Qvarnström som han sedan sju år tillbaka driver restaurangen tillsammans med, tillägger:

– Designen känns väldigt modern, nästan futuristisk utan att det blir för mycket, vilket passar bra ihop med restaurangens visioner.

 

Läs mer om den kritikerrosade testvinnaren Mazda CX-5 och alla dess egenskaper.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies