Hela den här avdelningen är en annons

Avslöjat: Det är hemligheten bakom framgången

2015 blev ett fantastiskt år för Mazda.
Inte sedan 1992 har de sålt så många bilar.
– Vi rider på en framgångsvåg över hela världen, säger Klaus Oest, Mazda Sveriges vd.

Nya Mazda CX-3 är en liten crossover som är unik, snygg och livfull. Läs mer om bilens egenskaper.
 

Även i Sverige blev 2015 en succé. Mazda sålde 5 579 bilar här i fjol, en ökning med 26,5 procent från föregående år och också något bättre än den totala ökningen (20 procent) i övriga Europa.

Totalt över hela världen sålde Mazda cirka 1,4 miljoner bilar under 2015.

 

– Vår ambition är att bygga ett starkt varumärke och vi har kommit en bra bit på väg. Att ökningen kommer nu beror på flera olika komponenter; nya, fräscha bilar med modern design och teknik, duktiga och pålästa återförsäljare och marknadens bästa garanti på tio år, säger Klaus Oest.

 

Allra störst marknadsandel har Mazda i Australien, där bilmärket är det näst största med en andel på tio procent. I september var Mazda3 den näst mest sålda nya bilen i hela Australien och den mest populära stadsjeepen var Mazda CX-5. En kritikerrosad kompakt SUV som på flera håll blivit testvinnare inom segmentet för crossoverbilar.

– CX-bilarna är mycket populära över hela världen och här i Sverige är det speciellt den nya CX-3 som alla vill ha. Fabriken går för full kapacitet och vår största utmaning är att få fram tillräckligt med bilar så att folk ska slippa vänta, säger Klaus Oest.

 

Trots de senaste årens fina siffror slår sig inte den japanska biltillverkaren till ro. Istället fortsätter de att jobba hårt med att utveckla vackra och körglada bilar så att gapet till 1980-talets rekordår minskar ytterligare.

– Vi erbjuder en högklassig ingenjörsprodukt som är utvecklad och designad i Hiroshima – staden som inte ens en atombomb kunde krossa. Jag är säker på att 2016 kommer att bli ännu bättre än 2015. Vi jobbar långsiktigt och ser varje år som ännu ett steg på resan framåt, säger Klaus Oest.

 

Nya Mazda CX-3 är en liten crossover som är unik, snygg och livfull. Läs mer om bilens egenskaper.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies